Visul unei nopţi de vară – piscina

Vine vara şi odată cu ea şi zilele călduroase când o baie în piscină e desfătare curată. Toate oraşele au ştranduri care vor fi invadate, odată cu venirea verii, de mulţimea dornică de înot şi răcoarea pe care o baie ţi-o poate oferi. Aşadar, problema e rezolvată. Sau…?

Cred că oricare din noi, care stăm la casă, ne dorim piscina proprie unde să ne bucurăm de relaxare în intimitatea curţii private. Cu toate că mărimea curţii ar permite instalarea unei piscine, preţul unei asemenea investiţii (încă nu m-am hotărât dacă e investiţie sau cheltuială) ne-a cam speriat şi dacă nu am abandonat ideea, cel puţin am amânat-o.

Am găsit o metodă de realizare a unei piscine în curtea proprie care are avantajul de a nu fi prea costisitoare, în plus forma ei poate fi determinată de imaginaţia fiecăruia.

Dar să nu amânăm prea mult explicaţiile şi să intrăm în ,,miezul problemei’’, adică construcţia.

Prima etapă este trasarea formei viitoarei piscine aşa cum se vede şi în imaginea de mai jos.

01

Continuăm cu excavarea până la adâncimea dorită. Se poate face manual, dacă munca vi se pare prea grea şi sunteţi presaţi de timp (sunt puţine zile luate liber de la serviciu) puteţi apela la serviciile unei firme de construcţii sau amenajări grădini pentru a face excavarea cu un mic excavator.

02

După ce aţi ajuns la adâncimea dorită pentru piscină, se montează o ţeavă PPR pentru golirea piscinei când se doreşte acest lucru. Acest lucru se poate evita prin achiziţionarea unei pompe de apă murdară iar golirea piscinei de apă se face cu aceasta. Astfel evităm problemele de etanşeizare a sifonului de scurgere.

03

Un strat de nisip de circa 10-15 cm aşezat pe fundul gropii şi întins foarte bine va asigura planeitatea piscinei şi în acelaşi timp va oferi stratul de amortizare  şi izolare necesar. Acoperirea şi etanşeizarea viitoarei piscine se face cu folie de lac artificial, preţurile nu sunt mari. Am găsit o folie de calitate bună la preţul de 9 lei/mp aici.

04

 În continuare, pereţii vor fi construiţi din blocuri de piatră, marmură, granit sau orice alt material greu cu o bună rezistenţă la apă. De asemenea, fundul piscinei va fi placat cu dale din acelaşi material. Blocurile şi dalele nu vor trebui lipite, presiunea apei din piscină şi greutatea lor le vor ţine în poziţie. Marginile foliei, cele care se vor răsfrânge pe margini, vor fi acoperite cu pietriş sau mozaic. Nu uitaţi montarea unei scurgeri de supraplin într-o margine a piscinei. Nu aţi dori ca în urma unei ploi abundente curtea să fie inundată. Vreţi o piscină în curte, nu să aveţi Veneţia în miniatură.

06

05

07

Pot fi folosite şi corpurile de iluminat piscine însă trebuie avut mare grijă la lucrările de montare şi izolare a acestora. De preferat, aici este cazul să apelaţi la o firmă de specialitate pentru această lucrare. Riscul de a face o lucrare care să ducă la accidente de electrocutare este prea mare. Sau puteţi renunţa la iluminarea piscinei; evitaţi posibilitatea unui accident şi economisiţi bani.

08

09

Restul decorării marginii piscinei depinde de gustul fiecăruia şi de asemenea de posibilităţile sau disponibilităţile financiare. În imaginile de mai jos vedem că s-a optat pentru o terasă de lemn rezistent la apă. Tecul se pretează foarte bine acestei sarcini însă este destul de scump. Dar acum sunt şi alte soluţii moderne pentru amenajarea unei terase a piscinei care are grijă şi de bugetul nostru.

10

11

Rezultatul este fabulos. Iată, construirea unei piscine proprii devine acum mult mai accesibilă din punct de vedere financiar. Visul unei nopţi calde de vară petrecut la piscina proprie este acum posibil. Fiecare zi cu soare poate deveni acum o zi de vacanţă.

(foto)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]