Villa S2

 

MARC Architects au proiectat această frumoasă casă care se află în zona Amsterdamului, în Olanda. O locuinţă modernă  cu o curte nu foarte mare dar mai mult decât suficientă pentru că este limitată doar de luciul lacului. Aşa, pare că grădina se întinde la nesfârşit peste oglinda apei.

Casa este situată pe marginea unui lac; locaţia este frumoasă.  S-a optat pentru folosirea geamurilor foarte mari, din orice colţ al casei se poate admira lacul. Senzaţia  de spaţiu închis este foarte redusă, structura de rezistenţă a casei  neîngrădind privirea. O investiţie scumpă (suprafeţele vitrate foarte mari sunt scumpe) dar cred că merită.  Întreaga locuinţă devine astfel un spaţiu destinat traiului în uniune cu natura care pare mult mai aproape, tangibilă.

Livingroom-ul face corp comun cu bucătăria şi locul de luat masa, separat de acestea doar prin diferenţa de nivel. Geamurile imense înconjoară acest spaţiu protejând ocupanţii acestora de frigul de afară dar lăsând senzaţia de spaţiu liber, deschis, luminos.

Faţada  casei sau partea de la stradă  are grijă de intimitatea locatarilor casei, spaţiile vitrate mari fiind mai puţine iar cele care există sunt dublate  de perdele şi draperii. Placarea cu lemn a unor părţi importante din faţadă fac aspectul acestei case mai special, gândul te poartă către punţi de yahturi, exact ce trebuie când te afli în apropierea unui asemenea lac.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]