Transformare uluitoare! Tu ai avea ,,curaj”?

Stiu ca titlul articolului suna a fituica de doi bani sau a titlu de episod ,,elodian”, dar chiar am fost impresionat de rezultatele acestei tinere arhitecte.

Londra, Marea Britanie, opt  milioane locuitori. Normal ca intr-o asemenea metropola spatiul locativ, daca nu este limitat, cel putin este foarte scump. Preturile locuintelor din Londra a depasit in multe cazuri preturile locuintelor din New York, o alta mare metropola a lumii.

Asadar, londonezii se gasesc de multe ori in situatia de a cauta spatii ,,uitate’’ pe care sa le transforme in locuinta. Tot aceasta nevoie a traiului in marile orase a dus si la aparitia stilului industrial de amenajare a locuintelor. Vechi spatii care altadata adaposteau unitati de productie sau depozite au fost transformate in locuinte. Dar cred ca nimeni, sau prea putini, au fost asa insistenti si creativi ca tanara arhitecta Laura Clark.

A fost nevoie de sase ani pentru ca Laura Clark sa convinga autoritatile sa-i vanda acest spatiu, timp in care a obtinut, ce-i  drept cu greu, toate autorizatiile necesare demararii proiectului.

Rezultatul este spectaculos; Laura Clark a reusit sa vizualizeze intr-un ,,moment nu prea fericit’’ al spatiului ce va putea deveni acesta. Dar persistenta  ei a dat roade. Apartamentul Laurei este suficient de spatios, confortabil si luminos, chiar daca spatiul se afla in subteran. Luminatoarele din tavan si usa cu multa sticla au grija ca lumina naturala sa patrunda si sa scalde bland locuinta.

Apartamentul are acum 56 mp, un spatiu deloc mic pentru un apartament intr-o metropola. De asemenea dispune si de un  mic spatiu in aer liber unde este amenajata (pe cat posibil) o terasa cu o masa, patru scaune si multe plante pentru a imbraca peretii tristi.

Finisajele apartamentului sunt de calitate; peretii se scalda in alb pentru o ambianta cat mai luminoasa.

Sunt curios cati dintre noi ar fi avut curajul, tenacitatea  si chiar viziunea de a transforma acest spatiu in acest dragut apartament. Pentru acest lucru, tanara arhitecta Laura Clark merita toate laudele  mai ales ca spatiul transformat astfel a fost inainte…..

01

02

04

07

05

03

08

11

10

09

13

12

 

 

….TOALETA PUBLICA .                                    (apartmenttherapy)

15

 

14

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]