Transformare reusita din grajd in locuinta

Azi am vrut sa va prezint aceasta uimitoare transformare, din grajd de cai intr-o frumoasa locuinta. De aceasta data pentru oameni.:) Motivul prezentarii cred ca este unul intemeiat, multe asemenea grajduri sunt inca parasite, lasate in paragina, cladirile nemaiservind scopului initial din diverse motive.

Transformarea a fost facuta de Atelier Data, locuinta se afla in Portugalia si anume in Alcacer do Sol. Fiind o zona foarte calda, se vede ca s-a optat in special pentru alb, aceasta culoare reflecta razele incinse ale soarelui.

Grajdul a fost reamenajat in locuinta anul trecut, in 2012; mult din stilul cladirii initiale  s-a pastrat si in prezent. Numai ca acum, ca locuinta, are un stil neconventional, as putea spune ca stilul exterior se indreapta spre minimalism. Ferestrele-usi din sticla culisante in forme simple contribuie si ele la forma austera  si minimalista a exteriorului cladirii.

Spatiul interior a fost reconfigurat insa forma alungita a cladirii a restrictionat cumva amenajarea pastrand coridorul central. Astfel camerele se intind de-a lungul locuintei, accesul se face dintr-o incapere in alta rezultand un living, bucatarie, baie si patru dormitoare, fiecare dintre acestea avand spatiul sanitar propriu.

In locuinta se regasesc elemente care amintesc de destinatia originala a cladirii, insa aceste elemente aduc un plus de originalitate si in acelasi timp pastreaza cumva legatura cu trecutul oferindu-i  locuintei si un aer provincial.

Podeaua locuintei este realizata din ciment, finisata  cu ceara are un aspect mai domestic. Podelele din bucatarie si spatiile sanitare au fost executate printr-o veche tehnica portugheza cu mozaic montat manual in forme geometrice si pline de culoare. Artistul João Mouro s-a ocupat de decorarea bailor cu chiuvete realizate din materiale  reciclate de la alte cladiri vechi.

Asadar, cei care dispuneti de un vechi grajd care nu mai serveste scopului initial, poate ar fi cazul sa-l reevaluati (oricum este la moda ,,reevaluarea´´:) ). Un vechi grajd de animale  poate fi transformat in aceasta superba locuinta.

 

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]