Stejar

Cu toate că titlul articolului te duce cu gândul la o anumită marcă de bere, te dezamăgesc şi  îţi arăt, spre puţină consolare, acest scaun-balansoar-trunchi de stejar. Este realizat şi conceput de atelierul Architecture Uncomfortable Workshop din Ungaria. O idee verde, atât prin concept cât şi prin folosirea lemnului cât mai puţin prelucrat, apropiat de forma nativă a acestuia.

Este o tendinţă în creştere folosirea lemnului cât mai puţin prelucrat, de la blaturi de mese sau bucătării  până la rame de tablouri, iar acum, iată, scaun-balansoar.

Produsul rezultat din prelucrarea minimă a unor resturi de trunchi de stejar are trei funcţii: balansoar, fotoliu cu sprijin pentru picioare şi/sau forma strânsă a acestuia pentru economie de spaţiu.

Cu toate că aici este prezentat într-un cadru gen cabană, cred că spaţiul care l-ar pune într-adevăr în valoare ar fi un interior alb, ultra-modern, poate chiar minimalist. Contrastul între forma sa nefinisată şi ambientul modern i-ar creşte şansele să fie remarcat şi apreciat la justă valoare. Un design inteligent, un produs la îndemâna oricui, un produs ecologic – atribute care îl punctează şi îl aduce în atenţia noastră. (homesthetics)

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]