Square One – apartament în Bucureşti

 

Square One, un ,,produs’’ românesc de succes. Firma a fost infiinţată de către Adrian Cancer şi Robert Marin în anul 2001, în Bucureşti. Şi-au pus amprenta pe studii de design şi arhitectură, studiouri de televiziune ( Antena 1, Antena3, Realitatea) dar şi proiecte pentru locuinţe individuale. O firmă de un real succes, un succes binemeritat, câştigat cu muncă, seriozitate, profesionalism şi bunul-gust de care dau dovadă şi care ne încântă şi pe noi.

O să studiem împreună una dintre realizările lor, un apartament situat în Bucureşti, proiectat şi finisat excelent, semnat Square One. Un apartament cu un design deosebit. Liniile puternice se îmbină armonios cu detaliile finisate, o uniune fericită, găselniţă a designerilor de la Square One.

Livingroom-ul face corp comun cu bucătăria dar mobilierul ,,discret’’ al bucătăriei face ca cele două întrebuinţări ale spaţiului împărţit să fie complementare, spaţiul rezultat fiind unul unitar. Stâlpul de rezistenţă e îmbrăcat în lemn, idee ingenioasă a celor de la Square One. Astfel, dintr-un element de structură, stâlpul e transformat în element de design; lângă el, aparatele media de divertisment îşi găsesc locul cel mai potrivit. Canapelele  mari  te îmbie cu confortul promis .

În zona bucătăriei, mobilierul executat  la comandă, poartă şi el amprenta modernismului prezent în tot apartamentul. E de remarcat blatul care se întinde peste insulă, prelungindu-se şi formând masa cu patru locuri. Îmi place că în partea dreaptă, masa nu are nevoie de susţinere, ea părând că pluteşte. Alt element ,,surprinzător, este ,,bariera’’ de sticlă care desparte plita de gătit de suportul pentru plante de apartament, suport care desparte vizual cele două spaţii.

Baia prezentă în dormitor este o sumă a obiectelor de calitate, fiind despărţită de acesta (dormitor)printr-un perete imens de sticlă. Pentru intimitate s-a optat pentru draperii care odată trase, cele două încăperi devin distincte.

Apartamentul dispune de tot ce este nevoie pentru un confort maxim, dressing-ul şi terasa fiind şi ele prezente în ,,lada de zestre’’ a apartamentului. Dar cred că imaginile vorbesc de la sine, apartamentul se laudă singur şi are cu ce, iar în plus, îi laudă şi pe cei de la Square One, la fel cum, îi lăudăm şi noi. O firmă şi un produs de calitate.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Alte referințe

  1. […] Mă bucur că am iar ocazia să scriu despre o reuşită a unei echipe de arhitecţi din România. Sunt arhitecţii de la TECON. Cred că munca acestora vă va convinge şi poate veţi apela la ei […]

  2. […] buna tradiţie (iată că devine tradiţie) azi ne uităm indiscret la un apartament din România, mai exact în centrul Bucureştiului. […]

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]