Scările de interior

Scările…prezente la orice construcţie cu mai mult de un nivel. Fiind foarte multe clădiri cu această caracteristică, cred că ar fi bine să ne ocupăm puţin şi de scările de acces la nivelul sau nivelele superioare sau inferioare.

Prezente într-o multitudine de forme,  aspecte şi finisaje,  scările pot aduce un plus căminului tău, mai ales când scările pornesc chiar din living. Aşadar un aspect deosebit al scărilor contribuie din plin la aspectul general al casei. Bineînţeles, scările trebuie să urmărească întrucâtva stilul abordat al casei sau măcar stilul încăperii în care se află.

Scările se prezintă în multe configuraţii, stiluri şi finisaje. Scări îmbrăcate în marmură cu balustradă din acelaşi material sau lemn sunt cele mai potrivite într-un decor somptuos. Dacă stilul este clasic, scările din lemn cu balustradă asortată vor sublinia seriozitatea stilului.

Bineînţeles, lemnul  poate fi folosit şi la scări moderne, cu balustradă din lemn, oţel, metal sau sticlă. Sau chiar scările pot fi din aceste materiale.

Un alt material folosit cu succes în construcţia scărilor este betonul. Lăsat la vedere, finisat foarte puţin, în special la trepte, dă interiorului un aspect industrial foarte folosit în amenajările moderne.

De asemenea corpurile de iluminat folosite pentru a evidenţia scările au un rol esenţial în aspect, mai ales dacă vrem ca scările să fie observate şi admirate. De la candelabre care atârnă deasupra scărilor somptuoase sau aplice luminoase pentru scările clasice şi până la lumini încastrate în treptele scărilor moderne, luminile ne ajută să evidenţiem aspectul sculptural al scărilor.

Mai jos sunt mai multe exemple de scări care pot fi inspiraţionale. Dacă îţi construieşti în curând casa visurilor tale şi are mai mult de un nivel, sper ca aceste 20 de exemple să te edifice asupra modelului  scărilor.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]