,,Romania Film prezinta: Pardon‘‘

Inspirat firmamentul acestei  bistro-cafenea. Intr-adevar, odata trecut pragul acestui local, atmosfera proprie anilor ’30 te inconjoara si te transformi subit intr-un personaj de la inceputul filmelor color.

Situat in Sibiu pe strada Cetatii, acest local a devenit in foarte scurt timp un important punct in viata sociala a sibienilor si nu numai. Multi turisti ii trec pragul  nu doar gratie personalului serviabil si a meniului foarte cuprinzator. Dar o sa scriu mai putin despre servirea ireprosabila a personalului sau de feluritele cocktail-uri care iti trezesc brusc pasiunea de degustator. Cred ca un blog de specialitate ar avea mai multa greutate in a va dezvalui acest aspect. Eu o sa va vorbesc mai mult despre ,,cum arata’’ aceasta cafenea.

Cum am spus, este situata  pe Strada Cetatii, o strada incarcata de istorie a Sibiului. Acest local nu face rabat de la istorie si poate chiar traditii. Cel putin, tinand cont de cum a fost gandita  aceasta cafenea, istoria te impresoara de cum ii treci pragul. Sau e de ajuns sa servesti o cafea pe terasa localului si simti deja  aerul de ,,epoca’’.

Povestea localului incepe  in anul 2011 iar un nou capitol se adauga anul trecut prin deschiderea catre public a etajului. Daca chiar de la parter iti place intimitatea decorului, atunci etajul te bucura din plin. Multitudinea obiectelor expuse iti impaca pasiunea de colindator de muzee cu nevoia de intimidate pe care vei dori sa o impartasesti cu prietenii la o ceasca de cafea.

Pe contra treptele scarii ce te poarta spre etaj au fost prinse manere si incuietori de valize, astfel scara pare un morman de bagaje asteptand cuminti imbarcarea intr-un tren pe aburi. Balustrada nu e  banala, o retea devine suport pentru diferite alamuri. Am vazut ferestre transformate cu iscusinta in rame de tablouri iar intr-o camera de la etaj, tavanul este decupat si ochii surprind podul cladirii ajutati de lumina calda a unui candelabru.

V-am dezvaluit maxim 2 procente din amenajarea  localului, va las voua placerea de a descoperi restul. Dar o puteti face numai trecand pragul acestui local asa ca daca aveti drum prin Sibiu, macar pret de o cafea,  trebuie neaparat sa vedeti acest loc.

———————————————————–     S F A R S I T    ——————————————————————-

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]