Renovare – rustic şi totuşi modern

O fostă fermă de vaci şi producţie de lactate, construită prin anul 1800şi (iacă-tă un nou termen :)) a fost renovată şi transformată recent în locuinţă de Rendall & Wright. S-a avut în vedere păstrarea câtorva elemente vechi care să amintească de vechimea clădirii dar încadrate în decorul modern şi contemporan care dă acestei locuiţe acest aer deosebit.

Pe mine rusticul nu mă interesează în mod deosebit; probabil, tu cititorule, ai remarcat asta. Puţine articole ating acest stil. Iar acest fapt îl datorez căutării mele continue de-a găsi şi a vă oferi spre atenţie spaţii moderne, realizări ale designerilor actuali, rezolvări la probleme cotidiene ale omului modern. În schimb, îmi place să mă bucur de rustic în vacanţe, rusticul oferă acea legătură, care nu se pierde niciodată, cu copilăria trăită în casele bunicilor. Dar să fiu înconjurat de rustic pe întregul parcurs al vieţii mele, este prea mult. Poate şi pentru că rusticul e destul de banal. Am chef de rustic ? Merg în orice restaurant cu specific românesc şi îmi îndestulez sufletul …şi stomacul. 🙂

Bineînţeles, asta nu înseamnă că nu apreciez acest stil. Dar, cum am spus, România nu duce lipsă. În orice localitate din ţară sunt cel puţin 30% din locuinţe construite în acest stil. Modern? Maxim 5%. Aşadar, deocamdată, sufletul meu nu duce dorul rusticului.

Dar în această locuinţă, rusticul face un melanj deosebit şi atrăgător cu modernul. Lindsey, proprietara locuinţei, a apelat la KLH Arhitects și M Chisnall & Sons alături de cei mai sus menţionaţi.

living si bucatarie 01

living si bucatarie 02

living si bucatarie 03

living si bucatarie 04

living si bucatarie 05

living si bucatarie 06

living si bucatarie 07

living si bucatarie 08

Livingul face corp comun cu bucătăria; avantajul unui asemenea mix derivă din faptul că în multe civilizaţii, bucătăria este inima casei. În bucătărie se serveşte masa, aici familia se reuneşte şi  face ca mai multe funcţii ale încăperii să ofere spaţiul necesar desfăşurării mai multor activităţi de către membrii familiei fără a fi izolaţi. În plus, vizual, un spaţiu mai larg, chiar dacă are mai multe funcţii, oferă acea senzaţie de spaţiu aerisit. În plus, căldura pe timp de iarnă se asigură cu un singur corp de încălzire, chiar dacă necesită o dimensionare mai mare a acestuia.

hol

dormitor

detaliu dormitor

baie

Atât în hol, baie cât şi în dormitor, elemete de structură ale vechii clădiri sunt lăsate la vedere. Acestea dau un plus de personalitate spaţiului. Deasemenea îmi place că lemnul a fost tratat ca să arate ca pietrificat, niciun baiţ de culoare sau strat de lac nu acoperă aceste elemente.
curte 03

curte 01
terasa 02
Curtea acestei locuinţe a fost  foarte ofertantă pentru designeri şi arhitecţi. Pe lângă o terasă largă, curtea foarte mare amenajată ca un parc, oferă familiei oaza de verdeaţă atât de necesară sufletului. sursa foto

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]