Renovare in Manchester

In articolul trecut vorbeam de cat e de greu sa aduci o casa veche sa corespunda nevoilor de azi. Si dadeam exemplu chiar casa mea. Intr-adevar, am fost limitat de buget iar tinand cont de acest lucru, pot sa spun ca e o reusita,  e o schimbare majora in bine.

Dar iata ca un buget generos poate sa fie un ajutor binevenit in incercarea ( chiar reusirea ) aducerii unei case vechi in tendintele de azi si chiar de maine (pentru poimaine nu garantez).

Transformatul unei case vechi e un lucru mult mai dificil si de multe ori si mai costisitor decat construirea unei case noi. In primul rand, lucrarile de consolidare, in caz ca trebuie, sunt foarte costisitoare. Pe urma impartirea casei in functie de nevoi si bineinteles actualizarea retelelor electrice, apa, gaz si canalizare. Bun, treci si de pasul asta ( deja bugetul icneste de oboseala ). Dar culmea, iti raman bani pentru fatade, amenajari interioare si exterioare. Si treci la treaba. O simti ca pe o provocare si vrei sa-ti dovedesti ca poti.

Studioul Stephenson ISA au facut o treaba remarcabila cu o casa veche si banala din Manchester. Atat arhitectii cat si proprietarii au avut in vedere realizarea unei case moderne, cu ferestre mari, lumina bogata jucand un rol essential. Astfel au obtinut o casa remarcabila avand  transparenta, calitate si modernism.

Geamurile de sticla ajung pana in podea; colturile altadata cucerite de intuneric acum se scalda in lumina.  Acelasi motiv a stat si la inlaturarea multor usi; spatiile astfel converg la o continuitate reconfortanta.

Fatada a primit o renovare cu lemn, caldura lemnului dar si modernismul formelor transforma si reda casei un aer contemporan.

Deci se poate, renovarea unei case vechi iti mananca economiile dar in unele cazuri, rezultatul este uimitor. ( decoist )

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]