Rafturi inedite din lemn

Toti avem nevoie de rafturi in casa, in special pentru carti, reviste, obiecte de decor sau altele. Dar ne-am obisnuit ca acestea sa fie sub forma unor polite drepte, simple platforme pe diferite nivele unde cartile pot fi asezate. Dar cum ar fi ca aceste rafturi sa nu mai fie asa banale, sa fie practice dar sa aiba si un rol decorativ, putina inspiratie si originalitate nu strica nimanui.

In articolul de azi aruncam o privire prin idei de rafturi, poate o inspiratie pentru tine, mai ales ca rafturile si politele propuse pot fi facute D.I.Y. cu cateva scule care se gasesc in general in gospodarie si un drum pana la un magazin de materiale de constructie.

Tinerii designeri Giulia Bortolotti și Lucio Leone ne propun aceste litere din lemn care de aceasta data servesc ca depozite de carti. Literele alese cred ca spun totul.(beautifullife)

a03 a04 a01 a02

Al doilea exemplu de raft apartine tot unor italieni si anume a celor de la Studio Inesistente. Raftul a fost inspirat de un grafic Bloomberg ce reprezenta situatia financiara precara a Italiei in anul 2011. Pentru oameni creativi chiar si o situatie nu tocmai placuta poate fi o muza de inspiratie. De aceasta data, raftul grafic dispune si de un sertar care poate ascunde de asemenea multe obiecte care nu-si gasesc locul in ,,vitrina,,.(inthralld)

b04 b05 b06 b07 b01 b02 b03

Iar ultimul exemplu este parca perfect pentru camera copilului tau. Dar asta nu inseamna ca numai acolo isi demonstreaza utilitatea. Dar conceput asa, poate dezvolta creativitatea copilului tau. PinPres este numele acestui raft si este creat de spaniolii de la OOO My Design (azi latinii fac legea), raft inspirat de jocul cu ace pe care apasai incercand sa-ti reliefezi mana sau nasul. Acest raft ar putea influenta chiar si ordinea in camera copilului tau, in joaca ar impinge jucariile(care altfel ar zace imprastiate pe podea) iar acest raft ar lua forma si retine astfel jucariile sau cartile copilului. In plus copilul tau poate forma noi lacase in functie de creativitatea si nevoile lui. Finisat mai in detaliu, acest raft poate fi expus chiar si in living, devenind un corp de mobilier foarte modern si care sigur va atrage toate privirile.(dornob)

c02 c03 c04 c01

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comentarii

  1. Buna seara. Un tutorial pentru primul model de rafturi, dar un tutorial pentru cineva cu doua maini stangi ar fi oare posibil? 🙂 Ne aflam in plin proces de renovat casa, iar cea mai importanta va fi camera piticului (3 ani si-un pic). Si astfel de rafturi cred ca s-ar potrivi …

    Multumesc,
    Alina

    • Nu exista un tutorial pentru rafturile din articol. Ideea articolului este de a stimula imaginatia proprie, de a depasi limitele rafturilor conventionale. Dar sunt sigur ca imaginile sunt suficiente pentru ca un tamplar sa execute aceste rafturi, facand un ,,melanj” intre aspect si specificatiile indicate de d-voastra (lungime, latime, adancime). Sunt necesare cateva scule de tamplarie care nu se gasesc de obicei in ,,arsenalul„ fiecarei gospodarii. Sunt sigur ca nu o sa interpretati raspunsul meu ca o descurajare, din contra, ca pe o provocare. Astept fotografiile cu rafturile astfel realizate ca sa devina cunoscuta munca d-voastra. 🙂 Succes cu renovarea!

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]