Piese de mobilier atipice

Se observă o oarecare uniformizare in locuinţele noastre. Poate datorită tendinţelor, poate datorită comodităţii cu care am ales mobilierul şi bineînţeles şi datorită bugetului fiecărei familii şi a ofertei de pe piaţă. Tot ca motiv plauzibil găsesc şi succesul mobilierului IKEA, recunosc că şi locuinţa mea e gazdă pentru piese de la binecunoscutul fabricant.

Aşadar riscăm ca locuinţele noastre să sufere de uniformizare, nimic spectaculos nu mai ,,străluceşte’’, nu mai există ,,acel ceva’’ care să surprindă plăcut amenajarea unei camere sau locuinţe.

Şi eu am căzut pradă uniformizării; în living am canapea şi fotolii de la IKEA, un model foarte răspândit tocmai pentru că designul este practic şi modern iar preţurile accesibile. Corpurile de iluminat sunt tot de la IKEA; până aici, livingul este destul de banal. Mobilierul mi l-am facut singur, din p.a.l. laminat. Am vrut bibliotecă, stand TV şi o măsuţă de cafea cu forme simple, p.a.l.-ul este un material modern care se pretează cel mai bine formelor simple, a-l folosi ca substitut pentru lemn masiv este o greşeală după părerea mea. Am dorit ca aceste piese de mobilier să aibă forme simple pentru a putea să personalizez încăperea în special prin obiectele de decor, nu am vrut ca mobilierul să atragă atenţia. Iar ca să existe şi acel obiect care sparge monotonia am pus în living un cufăr vechi care poate fi folosit ca şi spaţiu de depozitare dar şi ca loc de stat jos când am musafiri peste limitele canapelei şi fotoliilor. Despre acest cufăr vechi v-am mai povestit într-unul din articolele precedente.

Dar nu toată lumea are norocul pe care l-am avut eu; să găsesc o piesă de decor excelentă în podul casei.

Deci ce facem ca să spargem monotonia unei amenajări banale? După ce încăperea este mobilată, ne uităm la ,,opera’’ noastră şi simţim că parcă lipseşte ceva, ceva care să fie ,,altfel’’, ceva care să iasă în evidenţă, un obiect care atrage privirea şi care sigur are o poveste de spus.

Sunt piese de mobilier ,,mai altfel’’ pe care le vom găsi în magazine de specialitate sau dacă te pasionează bricolajul şi ai şi sculele necesare, poate imaginile urmatoare te vor inspira în a-ţi construi ,,piesa’’ de care locuinţa/livingul are nevoie. (foto – homesthetics)

Spor la cumpărături sau spor la treabă! Tu decizi.

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]