Oţel

 

O locuinţă care îmi place, sunt sigur că şi vouă. O structură pe cadre de oţel este soluţia aleasă de arhitecţii de la GASS Architecture Studios pentru această casă cu două dormitoare, living, bucătărie şi două băi. Locuinţa nu dispune de dependinţe după cum se vede în planul clădirii. Acest fapt ne duce cu gândul că această casă este de fapt o locuinţă de relaxare, mai puţin de locuit permanent.

Casa este situată pe o cornişă de unde se poate admira panorama asupra marelui oraş din apropiere. S-a optat pentru cadre de oţel pentru a influenţa cât mai puţin mediul înconjurător, amprenta casei modificând doar foarte puţin mediul. O structură cu fundaţie clasică de beton ar fi avut un impact mai mare.

Locuinţa dispune de suprafeţe vitrate foarte mari, poate tocmai pentru ca panorama să poată fi admirată din orice colţ al casei. Pereţii de sticlă dispuşi de o parte şi de alta a livingului care face corp comun cu bucătăria sunt mobili, spaţiul transformându-se foarte uşor într-o  terasă acoperită, astfel comuniunea cu natura fiind aproape totală.

Un lucru interesant de observat sunt şi pereţii de piatră încadraţi de ramele de oţel, aceştia părând că plutesc în aer în ciuda greutăţii lor. S-a optat pentru piatra din zonă, un leit-motiv al caselor construite în împrejurimi.

Astfel, toată casa, pare că pluteşte, cadrele de oţel vopsite negru fiind mai puţin evidente. O reuşită a arhitecţilor, o idee neconformistă în peisajul dominat de case cu fundaţii de beton.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Alte referințe

  1. […] O locuinţă modernă şi caldă 7 februarie 2013 De Radu Vezure Lăsaţi un comentariu Azi mi-a picat spre atenţie o casă din Africa de Sud. Pare-se că o să ne îndreptăm privirile tot mai des spre case din această ţară. În paginile acestui blog v-am mai prezentat o casă din apropierea Johannesburgului. […]

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]