Opere celebre reproduse

Pentru că e week-end. Nu, nu voi vorbi despre plagiat chiar dacă este la modă. Să ne amuzăm puţin dar în acelaşi timp să aplaudăm munca unor tineri care au încercat să copieze opere binecunoscute ale unor nu mai puţin celebri artişti. Este de apreciat că nu au apelat la tehnici de manipulare a imaginii, gen Photoshop.

Totul a început de la concursul organizat de Adobe în parteneriat cu booooom.com prin care studenţii erau invitaţi să copieze scene din tablouri celebre. Cerinţa a fost ca la reproducerea operelor să nu se folosească tehnici de editare a imaginii. Deci munca a constat, în cele mai multe cazuri, în recrearea scenei în detaliu şi/sau găsirea modelelor care să semene cât mai mult cu personajele surprinse în tablouri.

Rezultatele sunt spectaculoase dar în acelaşi timp am observat şi o tentă de reinterpretare a operelor respective iar în unele cazuri aduc şi un plus de umor.

Daţi clic pe o imagine din galerie şi veţi intra în atmosfera operelor originale dar şi reproduse de studenţii din Anglia.

sursa

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]