O nouă viaţă pentru containerele de transport maritim

 

În urmă cu ceva timp scriam şi vă prezentam o locuinţă realizată din containere de transport maritim. Articolul a avut un ecou pozitiv, drept care am început vânătoarea de asemenea locuinţe inspirate. Căutarea nu a durat mult, semn că aceste locuinţe realizate din containere de transport maritim încep să fie tot mai prezente în portofoliul arhitecţilor şi deci şi în cotidian.

Containerele transformate au devenit şi o soluţie pentru spaţiile publice. Multe restaurante încep să se orienteze spre acest gen de ,,construcţie’’. De asemenea, Starbucks a deschis un ,,punct de lucru’’ folosind aceste containere. Astfel se serveşte şi o cauza ecologistă, vechile  containere găsindu-şi  altă utilizare în construcţia de locuinţe sau părţi ale locuinţelor.

Mai jos, 24 variante de locuinţe sau utilizări parţiale în locuinţe sau spaţii publice realizate din containere reciclate sau pur şi simplu proiecte arhitectonice care poate ne vor da idei. Încerc să fac o comparaţie între aceste exemple şi vechile locuinţe-container pentru muncitori care se găseau pe şantierele patriei, dar nu-mi iese nicicum.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Alte referințe

  1. […] mai scris despre astfel de containere transformate cu iscusinţă în locuinţe. Dar la toate casele prezentate până acum faptul că […]

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]