O mică mansardă în Londra devine un apartament modern

Amenajarea unei mansarde este întodeauna o provocare. Dar nu întotdeauna soluţiile aplicate sunt complete sau deservesc optim nevoile ocupantului. De foarte multe ori, un spaţiu mic pe orizontală îl descurajează pe cel care doreşte să amenajeze o locuinţă completă în mansarda unui imobil.

Iată că cei de la Craft Design Co. au profitat de înălţimea mansardei şi au împărţit-o atât pe orizontală cât şi pe verticală. Şi zic că au reuşit.

Spaţiul astfel împărţit oferă acum un living, dormitor, baie, bucătărie şi locul de luat masa. Nu e de neglijat nici multitudinea de spaţii de depozitare rezultate în urma acestei transformări.

O bucătărie luminoasă, dotată complet este mărginită de locul de luat masa care face corp comun cu livingul, totuşi despărţit cumva vizual prin aşezare. Un living suficient, şi el luminat natural corespunzător încântă prin simplitate şi prin soluţia bibliotecii.

Între bucătărie şi living, baia al cărei tavan devine practic podeaua dormitorului aflat la ,,etaj’’ , este suficient de mare pentru a oferi locatarului sau tinerei familii facilităţile de care are nevoie.

Fiind o mansardă, a existat posibilitatea iluminării naturale şi prin tavan, respectiv acoperiş. Mici ochiuri de geam contribuie plăcut la iluminarea spaţiului; culoarea albă care predomină face din acesta un spaţiu luminos, plin de viaţă.

Îmi place soluţia găsită de cei de la Craft Design Co. pentru acest spaţiu altfel destul de mic dar care prin folosirea acestuia pe două înălţimi, oferă acum o suprafaţă suficientă pentru confort.

Un spaţiu nefolosit poate ani de zile a căpătat acum valoare; imobilul al cărei mansarde a fost astfel organizat este situat în Londra, un oraş cu probleme deosebite în ce priveşte spaţiul locativ şi preţul acestuia. (sursa)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]