O locuinţă modernă şi caldă

Azi mi-a picat spre atenţie o casă din Africa de Sud. Pare-se că o să ne îndreptăm privirile tot mai des spre case din această ţară. În paginile acestui blog v-am mai prezentat o casă din apropierea Johannesburgului.

Ca şi în cazul exemplului precedent şi aici predomină tonurile de maro combinate cu negru iar gri-ul prezent întăreşte senzaţia de calm pe care această locuinţă o degajă. Daca pot să spun (iată că pot :)), culorile alese pentru această locuinţă sunt culori bărbăteşti, nuanţe apropiate sufletului masculin. Cred că de aici şi tavanele aparent nefinisate, betonul planşeului contribuie la masculinitatea acestui spaţiu. Dar să nu ne lăsăm păcăliţi, tavanele au fost totuşi finisate pastrând totodată aspectul betonului brut. Altfel nu se explică de ce luminile-spoturi apar încastrate perfect în tavan iar cablajul instalaţiei electrice este şi el îngropat. Deci e clar că s-a dorit acest gen de finisaj, nu e o grabă de a se muta urgent în locuinţă mergând pe ideea că repară mai târziu. 🙂

Amenajarea acestui spaţiu este opera celor de la Site Interior Design, o locuinţă modernă în culori masculine. Dar surpriză, se simte atingerea sensibilităţii feminine. Perdele fine lasă lumina să intre cu moderaţie, o păturică shic ,obiecte de decor ,,mai altfel’’,toate acestea par rezultatul atingerii în ultima fază a amenajării, a unui bun-gust feminin.

Dar masculinul îşi cere prinosul şi ,,trânteşte’’ în living această măsuţă de cafea din trunchiuri prelucrate. O măsuţă care se poate divide în mai multe corpuri care pot avea acelaşi rol sau un rol diferit, cel de tabureţi. Mă duce cu gândul (deformaţie de adolescent, chiar dacă nu mai sunt de un secol) la mici nave spaţiale desprinse de nava-mamă.

Suprafeţele podelelelor sunt surprinzătoare, de la podele moderne de lemn(îmi place mult mai mult ca parchetul) până la pardoseli epoxidice sau mochetă, pardoselile aduc un plus de eleganţă şi modernism.

Da, o locuinţă pe gustul multora, inclusiv al meu.  Sau exclusiv? Vă las pe voi să răspundeţi: îmi place numai mie?

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]