O locuinţă cu accente vintage

 

În ultimul timp mi-am  îndreptat  atenţia spre designerii români, mai ales că realizările lor sunt la cel mai înalt nivel, atât ca stil şi calitate cât şi ca originalitate. Şi poate dacă tot mai mulţi îşi îndreaptă privirea spre ei, o să apeleze pentru proiecte de case, spaţii comerciale, sedii, etc. Poate o să vedem tot mai rar în peisajul urbanistic sau rural românesc acele case şi ,,vile’’ pătrate, cu multe camere mici şi balconaşe. Poate…

Azi, mă întorc cu acest articol la alta firmă românească de real succes, Ezzo Design din Timişoara. Am mai prezentat în blogul meu o altă realizare de-a lor, era vorba de Jazzissimo Lounge. Cei care îmi citiţi blogul de mai mult timp, vă aduceţi aminte de articol, cei noi îl vor găsi aici.

De această dată vă invit să aruncăm o privire (sau mai multe :)) asupra acestei case construită din lemn. Nu ne interesează aşa mult exteriorul (poate ar trebui), cât interiorul.

Foarte multe cuvinte nu sunt de spus, imaginile vorbesc de la sine. Dar nu mă pot abţine să nu vă atrag atenţia asupra detaliilor excepţionale şi originale.

Clientul a avut încredere în concepţia Ezzo Design şi bine a făcut. Rafturi şi mobilier executate  din ţevi de cupru, la fel şi balustrada scării, ne duc cu gândul la simplitate şi cumva la amenajarea unui fost spaţiu industrial. Ciudat e că acest stil se potriveşte foarte bine şi ne arată originalitatea concepţiei căt şi disponibilitatea clientului pentru nou. Lustre concepute din borcane (nu ştiu dacă de murături 🙂 ), dulapuri ce imită cufere şi valize, sfori şi parâme, calorifere din ţevi îmbinate, totul realizat la o calitate neîndoielnică, cufărul vechi (sau învechit) cu steagul Angliei şi pereţii  tapetaţi sunt numai câteva din surprizele pe care acest interior ni le rezervă. Telefonul vechi de pe perete este încă un accesoriu ,,must-have’’ sau mai pe româneşte, ,,musai’’ 🙂 .

Fotografiile de prezentare sunt realizate excelent şi ne amplifică viziunea  vintage asupra acestei locuinţe. Totul îmi inspiră un roman de Jules Verne, nu cumva şi vouă?

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Alte referințe

  1. […] Se pare că Timişoara devine pe zi ce trece un centru al arhitecturii şi designului românesc de cea mai mare importanţă, să ne aducem aminte că în paginile blogului am evidenţiat realizările unei alte firme de arhitectură şi design din Timişoara, Ezzo Design. […]

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]