O casa moderna langa Chisinau

 

Asa cum am promis de multe ori, in randurile blogului vor fi prezentate creatii de arhitectura romaneasca si iata ca si de aceasta data ma tin de promisiune. Pe jumatate. De ce spun pe jumatate? Pentru ca aceasta moderna casa nu este situata in Romania ci in Republica Moldova, in apropiere de Chisinau. Este opera studioului  Marcel Luchian Studio.

Cu acest proiect, M House,  Marcel Luchian a participat la GIS International Expo Conference.

Cred ca sunt necesare cateva cuvinte despre arhitect. Marcel Luchian a absolvit Designul Interior la Universitatea Tehnica din Moldova; a primit diploma de inginer licentiat in 2009. Dar dorinta de profesionalizare l-a facut sa urmeze si cursurile de vara la Universitatea Tehnica din Riga – Arhitectura si Urbanism in 2009. A fost admis la diverse masterate in arhitectura si design de interior la universitati si scoli ca Politecnico di Milano, Nuova Accademia di Belle Arti sau Scuola Politecnica di Design.

M House este un concept foarte modern de locuinta pentru o singura familie. Pasiunea pentru arhitectura si design a tanarului arhitect si-au pus amprenta si astfel a rezultat o casa unde liniile si luminile au un rol primordial in ambianta sugerata. Dar sa vedem cum defineste arhitectul munca sa: ,, Pentru noi arhitectura este mai mult decat pasiune si lucru, e un univers infinit unde fiecare linie, forma gasita poate fi functionala, lucrand corect cu lumina, incaperea sau spatiul din imprejurimea ei. Arhitectura si Designul au mereu nevoie de cercetare si colaborare deschisa, de o echipa puternica care sa poata lucra si dezvolta ideile in toate detaliile, ascultand atent clientul si propunandu-i exact ce are nevoie, urmarind totodata nu numai piata, dar si ultimele inovatii in domeniu.„

Da, spune bine, dar nu numai ca spune ci si demonstreaza ceea ce spune, prin acest proiect, M House. Sunt sigur ca vom mai auzi de acest studio de arhitectura si design iar Marcel Luchian va deveni  unul dintre cei mai cautati arhitecti.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]