O casă mică care te va încânta

Îmi plac casele mici dar speciale. Îmi par mai atrăgătoare, mai intime. Parcă sunt făcute special pentru o viaţă cât mai familială. Iar grija pentru detalii şi materialele de bună calitate desfiinţează ideea că s-a avut în vedere în primul rând economia de bani. Adevărul că prefer o finisare cât mai apropiată de perfect decât încă o încăpere în care poate voi intra de câteva ori pe an. Ideea unei case mici este exact inversul opulenţei unei case foarte mari. Nu sunt împotriva caselor mari, fiecare îşi construieşte casa după buget, nevoi şi de ce nu…după vise. Dar ideea unei case mici dar bine structurată, mă încântă.

Julie şi Rob au fost nevoiţi, din cauza reglementărilor locale, să-şi construiască casa visurilor lor cu o suprafaţă de numai 75 metri pătraţi. Având o astfel de provocare au apelat la arhitectul Nir Pearlson. Arhitectul a trecut la treabă…rezultatul – o casă care îndeplineşte perfect funcţiile şi nevoile celor doi. Spaţii vitrate suficiente pentru o bună iluminare naturală contribuie la senzaţia de mărime a spaţiului. De asemenea spaţiile deschise în zona de zi îşi aduc aportul la această senzaţie. Pentru un plus de iluminare naturală s-a optat pentru montarea unor luminatoare pe acoperiş. Acoperişul cu streaşină largă oferă protecţie împotriva căldurii excesive vara. Terase-punţi largi fac legătura între casă şi grădină iar 2 uşi exterioare cu geam până jos lasă privirea să alunece până departe, senzaţia de locuinţă mică este îndepărtată.

Încălzirea casei se face cu ajutorul unei pompe de căldură ce are grijă de bugetul familiei alături de panourile solare de pe acoperiş. Pentru un plus de căldură şi de ce nu, romantism, o sobă cu lemne în mijlocul livingului plusează la capitolul confort.

O casă suficientă şi frumoasă pe care sunt sigur că o veţi îndrăgi şi poate va servi ca sursă de inspiraţie pentru proiectele voastre de viitor. (sursa)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]