O bancuta in jurul teiului

Chiar zilele trecute vorbeam cu amicul meu Marius despre cat de bine innobileaza o curte un tei sau un stejar urias. Din pacate, in prea putine curti se mai gasesc astazi astfel de arbori, majoritatea au fost taiati pentru diferite motive cum ar fi obtinerea unei curti mai luminoase sau valorificarea fiecarui centimetru de curte sau chiar realizarea unei curti ,,de catalog,, cu mult gazon iar teiul ar fi tinut umbra.

Tin minte de cand eram copil ca multe curti, oricum, mult mai multe ca azi, aveau cel putin un vajnic copac in curte. Cred ca era un fel de ,,must-have,,(of, englezismele astea).  Aceeasi greseala am facut-o  si eu, jumatate din curte(care este destul de mare) am rezervat-o gazonului, asta se intampla  prin anul 2000. Era ,,chic´´. Dar de trei ani, pe aceeasi suprafata, isi fac vant spre cer (cam incet pentru rabdarea mea) pomi fructiferi. Pe langa umbra de care ne vom bucura intr-o zi, fructele sunt un bonus.

Dar scopul acestui articol nu este de a va vorbi despre curtea mea . Am gasit acest model de banca realizata in jurul  copacului, imi place ideea, imi place solutia si imi place efectul. Trei motive pentru a va arata si voua aceasta banca iar daca in curtea ta ai un copac poate acest articol te va inspira.

tree-bench-collage

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Alte referințe

  1. […] ca vin din nou vremuri bune pentru vechile scaune. Acestea pot fi transformate relativ  usor  in bancute care isi vor gasi locul pe veranda, pe terasa, in gradina sau pe balconul locuintei […]

  2. […] ca vin din nou vremuri bune pentru vechile scaune. Acestea pot fi transformate relativ  usor  in bancute care isi vor gasi locul pe veranda, pe terasa, in gradina sau pe balconul locuintei […]

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]