O altă casă de vacanţă

Tot mai mulţi oameni încep să se îndrepte spre casele mici. Preţurile apartamentelor din marile oraşe sunt tot mari cu toate că criza imobiliară a lovit foarte serios România şi nu numai în ultimii ani. În plus, oamenii încep să compare confortul unui apartament într-un bloc cu confortul oferit de o casă, fie ea şi cu dimensiuni reduse. După tumultul vieţii şi muncii la

oraş, oricine simte nevoia relaxării în intimitatea pe care numai o casă proprie ţi-o poate oferi.

Din nevoia de intimitate dar şi din cauza unui preţ scăzut, aceste micuţe case câştigă tot mai mult teren. Fie că urmează un trend ecologist prin construirea casei din materiale tradiţionale (lemn, chirpici, paie) , fie că foloseşte ultimele noutăţi în domeniul materialelor, aceste case mici au un cost foarte accesibil. Bineînţeles, e de luat în calcul şi preţul terenului pe care aceasta va fi construită.

Casa pe care o prezint în acest articol a fost gândită pentru locuirea zilnică dar totuşi eu o văd mai degrabă ca o casă de vacanţă. Spun acest lucru pentru că fiecare spaţiu de dormit ar trebui să aibă totuşi intimitatea lui. Dormitorul matrimonial trebuie să fie separat de dormitorul copiiilor din cauze pe care nu cred că trebuie să le evidenţiez acum. De asemenea, o casă, cât de mică, trebuie să permită cel puţin două activităţi independente una faţă de cealaltă. Într-o asemenea casă interacţiunea între membrii familiei este puternică dar câteodată poate fi obositoare. Nu există un loc în care un membru al familiei să se poată retrage şi să citească o carte în linişte, de exemplu.

01

02

03

04

05

06

07

08

Dar pentru o casă de vacanţă sau week-end mi se pare ideală. De la bun început premiza ieşirii de acasă este petrecerea timpului într-un mod plăcut cu familia sau prietenii. În acest caz, interacţiunea între membrii familiei este de dorit a fi puternică iar această casă ,,are grijă’’ de acest lucru.

Am făcut nişte calcule; neluând în calcul preţul terenului şi plata forţei de muncă ci doar costul materialelor, am ajuns la concluzia că cu 4500-5000 de euro, aceasta devine realitate. Fundaţia este realizată din stâlpi portanţi îngropaţi dincolo de adâncimea de îngheţ iar platforma susţine casa devenind astfel, printr-o bună izolare termică chiar podeaua locuinţei şi terasa acesteia. Prin adaptarea dimensiunilor geamurilor la ce se găseşte pe piaţă, se  pot folosi geamuri termopan second-hand. Ştim că preţul unui geam second-hand îl putem găsi chiar la o treime din preţul unui geam nou pe comandă. Bineînţeles, nu asigură aceeaşi trăinicie şi poate chiar izolare termică şi fonică, dar totuşi vorbim de o casă de vacanţă. Astfel putem reduce costurile de construcţie şi mai mult. În rest vă pot spune că tehnologia construcţiei este aceeaşi ca la casele de lemn. Materialele folosite sunt lemnul, vată minerală sau polistiren expandat, OSB, rigips şi tablă. Iar cineva cu câteva scule şi simţ practic, ajutat de un prieten sau doi, poate executa această lucrare într-un timp relativ scurt. Vorbim de 20 de zile de muncă.

Aş vrea să vă dau mai multe detalii despre această căsuţă însă din păcate nu am găsit decât site-ul producătorului, oricât m-am străduit.Cine se descurcă cu limba rusă poate accesa link-ul de la ,,(foto)”. Ideea acestui articol nu este neapărat despre cum se face ci mai ales despre – iată că se poate face.

(foto)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]