Mobilier-stand expo

Un prieten, Uwe, m-a întrebat cu ceva timp în urmă dacă pentru mine, acest blog şi designul în general este o pasiune sau o meserie. Prima dată m-am blocat neştiind ca să-i răspund. Trebuia să fac o departajare între hobby şi meserie. Deci,  hobby – practic designul sau urmăresc şi împărtăşesc cu alţii fără a avea un scop pecuniar (exemplu, blogul pe care tocmai citeşti aceste rânduri ) şi meserie – atunci cănd pasiunea mea pentru design s-a materializat în câştiguri materiale. Un bun exemplu este faptul că am fost de meserie creator încălţăminte. Dar au mai fost câteva situaţii în care am câştigat ceva bani.

Azi o să vorbesc şi o să împărtăşesc cu voi un proiect pe care l-am realizat în Germania pentru o firmă de cosmetice naturiste. Doi prieteni  lucrau acolo şi şi-au dat seama de importanţa prezentării firmei la expoziţii cu un stand personalizat (până atunci aveau doar nişte rafturi banale de lemn ).

Zis şi făcut. Avion – decolare – aterizare. A fost o experienţă bună, trebuia să fac un stand (mobilierul)de expoziţie la costuri cât mai reduse, transportabil destul de uşor şi să fie de efect. Când sunt asemenea trei necesităţi trebuia să fac un prim plan pentru a respecta cele 3 puncte.

Am optat pentru rafturi să le execut din ţevi simple de plastic, ţevi folosite la canalizare. Poliţele urmau să fie din plexiglas transparent, produsele expuse erau de dimensiuni destul de mici şi voiam ca în primul rând ele să atragă privirea. Deci aveam nevoie de transparenţă.

Pentru a personaliza şi mai mult cele trei rafturi, am imaginat şi realizat deasupra rafturilor un suport pentru logo-ul firmei. Ca să fie mai evident am optat să-l fac luminos. M-am folosit de fizica de clasa a şasea, efectul prismei, am pus mâna pe gravor şi iată rezultatul.

mobilier stand

mobilier stand expo

Celelalte trei corpuri folosite la expoziţie le-am realizat tot din ţevi de canalizare, în trei dimensiuni diferite.

mobilier stand expo

Iar pentru că simţeam că standul ar trebui să aibă mai multe înălţimi de prezentare, pentru corpurile cele mai joase am folosit nişte butoaie (recipiente) de carton presat  destul de dur, butoaie în care firma de cosmetice primea diferite substanţe de la furnizori.

Acesta a fost un proiect în care pasiunea pentru design s-a împletit cu câştigul în experienţă dar şi în bani. Le mulţumesc celor doi prieteni din Germania care mi-au oferit această şansă.

mobilier stand expo

mobilier stand expo

(fotografiile au fost făcute în holul firmei)

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]