Mobilier creat de Peter Pierobon

Peter Pierobon este un designer din Vancouver cu 25 de ani de experienţă, un designer inovator, creativ şi de ce nu, surprinzător. Este cunoscut pe plan internaţional iar arta lui este apreciată la cele mai prestigioase galerii de design.

Piesele de mobilier concepute şi realizate de el surprind printr-o compoziţie plăcută de mai multe tipuri de materiale; lemnul, sticla, inoxul, aluminiul, piatra şi betonul sunt materiale  care îl ajută la crearea acestor formidabile piese.

De asemenea, formele îndrăzneţe  vor să surprindă întrucâtva relieful zonei de origine, adică Vancouver, forme surprinzătoare pentru articole de mobilier. Toate piesele sunt lucrate manual, lemnul, piatra şi metalul converg în reuşite corpuri ce deservesc  scopului principal;  mobilarea unui locuinţe cu piese banale dar condimentată cu câteva corpuri sau chiar doar unul creat de Peter Pierobon fac  interiorul unul special.

O să-mi aplec atenţia în special asupra acestui cabinet-bar. Fabricat din nuc, oţel inoxidabil şi aluminiu, acest cabinet de băuturi, pe lângă faptul că serveşte scopului  creării lui, prin forma inovatoare ne sugerează o formă de relief şi anume o coastă abruptă de la malul mării. De altfel, numele cabinetului dezvăluie  cât se poate de clar intenţia designerului, Coast Range.

Dar şi celelalte piese de mobilier create de Peter Pierobon au farmecul lor, atât prin unicitate, calitate, design şi chiar impact redus asupra mediului, materialele folosite fiind cât se poate de naturale. Astfel natura prinde noi forme cu ajutorul acestui designer remarcabil.

Sper ca arta lui, chiar dacă pentru majoritatea dintre noi este inaccesibilă, să fie izvor de inspiraţie pentru mobilarea locuinţei tale. Piese de mobilier comandate la fabricanţii locali pot să capteze  cel puţin linia generală a mobilierului imaginat şi creat de acest designer. Asta, bineînţeles, dacă vă place.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]