Mobilier ,,beton” din beton

 

Mobilierul de terasă prezentat aici este  într-o formă şi textură neaşteptată.

Stick and Stones, o firmă canadiană producătoare de asemenea mobilier dezvăluie ,,secretul  fabricaţiei’’.  O masă din beton cu focar pentru foc completează băncile din acelaşi material; un set inspirat din vacanţele unde familia sau un  grup de prieteni deapănă poveşti şi amintiri în jurul focului de tabără. Acum  terasa propriei locuinţe te îmbie la poveşti nespuse încă.

Dar să vedem cum se realizează setul din beton.

Primul lucru care se va avea în vedere este realizarea matriţelor în funcţie de specificaţiile şi dimensiunile dorite. Materialul pentru care se optează este PAL-ul laminat. În afară de acesta mai aveţi nevoie şi de polistiren extrudat.

După realizarea matriţelor se va prelucra betonul. Un beton cu o concentraţie mare de ciment este cea mai bună opţiune ţinând cont că mobilierul va avea un finisaj cât mai bun şi va fi supus intemperiilor.

B250 echivalent C16/20 sau Bc20 sau B300 echivalent C18/22,5 sau Bc 22,5 este betonul cel mai indicat. Sortul sau pietrişul utilizat va fi cu granulaţie mică pentru o finisare mai uşoară.

Nefiind nevoie de o cantitate foarte mare, betonul se poate prelucra manual dar e indicat folosirea unei betoniere pentru o omogenizare cât mai bună. Pentru o cât mai bună apreciere a cantităţilor de materiale  utilizate, puteţi consulta acest site. De asemenea e indicat să folosiţi în amestec şi fibră pentru beton care previne apariţia microfisurilor şi armează betonul, fibră care se găseşte în magazinele de specialitate.

După turnare în matriţe se vor monta şi şuruburile speciale pentru suporţii-butoni care vor susţine mobilierul la circa 10 mm de podea. Foarte important este ca matriţele ,,să fie ajutate’’ să-şi  menţină formele ţinând cont că sunt supuse unor greutăţi considerabile. Câţiva cleşti şi menghine de lemn devin ajutoare indispensabile.

După uscare (este nevoie de un timp mai îndelungat decât de obicei pentru că evaporarea apei este mult încetinită în matriţele închise), matriţele se vor îndepărta cu grijă. Formele rezultate se vor finisa cât mai bine.

Formele rezultate aşteaptă acum să primească straie de lemn, chiar numai atât căt să fie ,,sexi‘‘.(contemporist)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]