Mobilă şi artă – Greg Klassen

Unii pictează, alţii cântă, unii compun…arta e abordată în foarte multe feluri de cei care simt acel foc lăuntric creator. Alţii produc piese de mobilier unicat. La un bun exemplu al celor din urmă mă voi rezuma în rândurile ce urmează.

Greg Klassen are o relaţie specială cu lemnul, imperfecţiunile materialului capătă sens sub măiestria cu care acesta abordează fiecare piesă de mobilier în parte. Parcă natura însăşi e invitată în locuinţă. Folosind piese mari de lemn departe de a fi perfecte pe care le obţine de la o fabrică de cherestea din zonă şi combinând cu sticlă atent decupată, mesele lui Greg Klassen arată ca nişte râuri sau lacuri în miniatură. Parcă chiar Google Earth este al doilea lucrător în atelierul fabricantului de mobilier.

Klassen şi-a descoperit talentul de a dezveli din trunchiuri de copaci aceste frumoase piese de mobilier. Michelangelo parcă spunea că el nu sculptează ci îndepărtează din blocul de marmură ceea ce este de prisos. ,,Tâmplarul’’ Greg Klassen abordează un pic altfel materialul. Ceea ce alţii îndepărtează la circular considerându-le defecte, el pune în valoare formele cu care natura a decis să-şi facă simţită prezenţa în fiecare trunchi de copac şi ne face să privim altfel aceste ,,deşeuri’’. Iar rezultatul este spectaculos.

,,Eu încerc să combin frumuseţea naturală a lemnului cu măiestria meşterului. Atunci când aceste două lucruri se întâlnesc, piesa rezultată ,,cântă’’ cu adevărat’’ spunea la un moment dat Greg Klassen. (sursa)

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]