Măsuţă de cafea în levitaţie

RockPaperRobot este un atelier de inginerie specializat în inovarea şi fabricarea de mobilier high-end şi instalaţii de lumini. Au avut inspiraţia de a combina legile fizicii cu designul neconvenţional. Rezultatul – această măsuţă de cafea din elemente de lemn ce par a sfida legile gravitaţiei.

De fapt, acest principiu este destul de simplu, se bazează pe forţa de atracţie dar mai ales de respingere a doi magneţi cu aceeaşi polaritate. Polaritatea magneţilor păstrează cuburile de lemn separate unele faţă de celelalte. Pentru a ţine totuşi structura la un loc, elementele sunt legate printr-o reţea de cabluri care cumva imi aduc aminte de legăturile învăţate la chimie între diferiţi atomi.

La o presiune mai mare aplicată măsuţei, o forţă mai mare decât forţa de respingere a magneţilor, aceasta suferă o deformare dar imediat ce forţa este înlăturată cuburile vor reveni în poziţia iniţială, graţie controlului pe care magneţii şi cablurile o au.

Singura noastă grijă e ca greutatea ce va fi pusă pe suprafaţa măsuţei să nu fie foarte mare. În rest, acest corp de mobilier poate deveni atracţia livingului,o soluţie interesantă care combină elegant legile fizicii cu designul modernist.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]