Mansardă amenajată în Bucureşti

Mă bucur că am iar ocazia să scriu despre o reuşită a unei echipe de arhitecţi din România. Sunt arhitecţii de la TECON. Cred că munca acestora vă va convinge şi poate veţi apela la ei să vă transforme spaţiul în ambientul vostru  de vis.

Acum vă prezint o mansardă renovată ca un spaţiu independent într-o casă construită în 1936. Acest lucru a fost posibil datorită existenţei unei scări secundare.

Frumuseţea spaţiului nu este deloc umbrită de existenţa structurii din lemn a acoperişului, din contră, aceasta a căpătat şi o funcţie estetică. În contrast coloristic cu pereţii zugrăviţi în culori deschise ai mansardei, structura devine elementul-temă al apartamentului. Lumina îl pune în valoare prin unghiul în care intervine. Aceasta inundă apartamentul prin ferestrele aflate în cel mai înalt punct al spaţiului.

Mansarda este compartimentată inteligent, în urma compartimentării rezultând un living, o bucătărie, baie, un dormitor şi destule spaţii de depozitare. Împărţirea spaţiului a fost realizată destul de subtil, mult mai puţin evidentă faţă de cum suntem obişnuiţi în locuinţele tradiţionale. Dormitorul îşi rezervă dreptul la intimitate prin panouri de lemn şi printr-un panou mobil de policarbonat.

Înălţimea acestei locuinţe a făcut posibilă apariţia unui nou nivel, un nivel deschis spre zona de living. Podeaua acestuia este din sticlă şi fixată pe structura de lemn; astfel lumina inundă spaţiul fără a întâmpina vreo oprelişte.

S-a avut în vedere finisarea pereţilor şi a podelei cu maximă atenţie. Astfel se creează un contrast plăcut şi interesant cu structura de lemn a acoperişului care a rămas la o finisare mai brută, probabil apropiată de cea originală. De asemenea, lemnul a fost numai băiţuit pentru ca acesta să rămână o prezenţă destul de discretă.

Aşadar TECON ne prezintă o mansardă-apartament care te poate inspira şi în acelaşi timp rezolvă cu brio o problemă locativă. Spun prostii, nu o rezolvă ci pur şi simplu te îndeamnă la căutarea unui asemenea spaţiu în care să te muţi. Brusc, nu-mi mai plac apartamentele convenţionale.(homedsgn)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Alte referințe

  1. […] cum am promis de multe ori, in randurile blogului vor fi prezentate creatii de arhitectura romanesti si iata ca si de aceasta data ma tin de promisiune. Pe jumatate. De ce spun pe jumatate? Pentru ca […]

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]