Lumini şi umbre

Doi artişti indieni, Deepti Nair şi Harikrishnan Panicker, reuşesc să ne surprindă cu arta lor care ne poartă în lumea poveştilor. Casetele lor luminoase poartă semnătura celor doi sub numele de Hari & Deepti.

Cei doi creează aceste minunate casete folosind mai multe straturi de hârtie, fiecare strat decupat contribuie la adâncimea spaţiului. Aceste straturi ilustrează foarte bine povestea sau mai degrabă decorul poveştii începând cu stratul din prim-plan şi continuând cu straturile următoare până la ultimul. Fiecare strat este iluminat diferit, gradul de opacitate al hârtiei folosite stabileşte nivelul de iluminare al stratului următor. Cei doi artişti au avut grijă ca fiecare strat să fie iluminat suficient pentru a induce privitorului senzaţia de adâncime a ,,decorului’’ poveştii.

Inspiraţia realizării acestor casete le-a venit urmărind umbrele marionetelor din Bali. Aşa şi-au creat un mod de a spune poveşti într-un mod inedit.

De remarcat diferenţa uimitoare între casete, fără lumină şi cu lumină. Astfel, cei doi artişti folosesc lumina ca pe un instrument foarte important în ilustrarea poveştii. Pentru acest lucru au folosit benzi flexibile cu led-uri; aceasta iluminare le permite un control mai bun asupra nivelului de lumină al fiecărui strat.

Urmărind clipul de mai jos, înţelegem mai bine ,,modul de preparare’’. Caseta realizată în clip, de dimensiuni mari, a fost făcută pentru o strângere de fonduri, e acţiunea Bordo Bello Skateboard din New York. (sursa)

 

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]