Jurnalul unui tester de telefon mobil

,, Azi a fost greu la serviciu, am avut de făcut recenzii la două modele noi de telefoane. Şi culmea, unul avea sistem de operare Android iar celălat Windows. A trebuit să şi scriu despre ele….chin. Dar m-am descurcat. Specificaţiile erau în prospect, nici măcar nu a trebuit să le caut pe net. Iar cel cu Android mi-a umplut ziua de lucru. Acum Angry Birds nu sunt numai supărate, sunt şi obosite la maxim.

Cel cu Windows nici nu l-am aprins. Nu mă inspiră deloc interfaţa aia; unii spun că se descurcă…treaba lor.

Dar mi-am luat de lucru acasă. Să testez două noi telefoane, iPhone 5S şi iPhone 5C. Am lăsat ce e mai BUN la urmă. I-am spus şefului că sunt dispus să le testez acasă şi nu trebuie să mă plătească în plus. Iar până dimineaţă sunt gata şi articolele despre telefoane.

Dealerul care ne-a încredinţat telefoanele pentru testare a spus că nu se aşteaptă să le primească ,,integre’’. Nu ştie ce vorbeşte….doar vorbim despre iPhone şi nu oricare, ultimele modele.

telefon

Bineînţeles, drumul până acasă a fost puţin mai lung azi ca de obicei. Brusc, când ieşeam de la serviciu cu buzunarele ocupate de cele două iPhone-uri, mi s-a făcut poftă de cafea. Nu am mâncat de dimineaţă iar stomacul meu se cam opunea ideii. Dar unde au mers două cafele la serviciu, mai mergea una. Una lungă. De o victorie trebuie să tragi, nu o poţi savura stil blitz. Dar trebuia să beau o cafea la terasa unde mă întâlneam de obicei cu prietenii. Dar nu, mai bine mă duc în barul ăla unde e chelneriţa aia ,,şto’’. Iar dacă aşez telefoanele pe masă, primii 50 de paşi sunt ca şi făcuţi.

Am ajuns acasă, puţin dezamăgit. Tipa nu era în schimbul ăsta, iar ceilalţi, oricât am frământat telefoanele pe masă, în faţa tuturor, am trecut neobservat. Eşec.

Nu-i nimic, de acum restul zilei va fi mult mai bun. Am de testat telefoanele.

În primul rănd le-am trântit pe beton. Telefoanele au fost ok dar am fost puţin dezamăgit de beton; şi el.

Cum tocmai începea să plouă, mi-am zis că nu ar fi rău să le uit puţin afară. După câteva minute se prezentau încă bine. Puţin aburite display-urile dar când le-am adus în casă şi-au revenit. Ele da, eu nu. Eu sunt tester, ele nu. Cumva, am simţit că se îndârjesc să mi se opună. Zgărieturile făcute în urma întălnirii cu betonul sclipeau în lumina puternică din bucătărie parcă încercănd să-mi distrugă respectul de sine. Dar blenderul care stătea ţanţoş pe corpul de bucătărie era gata de un nou test. Timp de un minut le-a amestecat şi frământat. Făceam poate cel mai scump cocktail din lume. Nu au rezistat. În cele din urmă, am învins.

blender

Articolele nu mi-au luat mult timp, avusesem grijă să fotografiez fiecare etapă de tortură. Imaginile ocupă o bună parte din articol aşa că mi-am făcut norma de spaţiu pe pagină. Specificaţiile le aveam dinainte, le salvasem într-un folder pe cand s-a lansat telefonul. Despre cum se descurcă telefoanele în uz şi aplicaţii am dat copy-paste la un articol mai vechi despre 4S, nu o să observe nimeni.’’

Am imaginat această pagină din jurnalul unui tester de telefon mobil, intrigat şi agasat de avalanşa de informaţii nefolositoare care circulă pe net despre noile telefoane de la lansarea lor. ,,Cum să-ţi faci poze de vacanţă cu noul…’’, ,,Ce ştie să facă noul…’’, ,,Cercetătorii britanici au găsit punctele slabe ale noului…’’ sau ,, Ce se întâmplă cu noul…dacă îl bagi în blender’’. Suficient.

Prea multe teste pentru un telefon sau în general pentru un produs. Ce concluzii despre un telefon ai putea trage dacă îl ,,amesteci’’ în blender? Şi de ce ai face asta? Pentru sfântul, e un telefon. Un dispozitiv pentru comunicare, media şi distracţie. Atât. Nu e armă, nu e suc de roşii. E un telefon.

telefon spart

Se fac teste de rezistenţă şi mobilierului. De exemplu, la o canapea se testează rezistenţa arcurilor sau a saltelei, rezistenţa la frecare a materialului cu care este acoperită. Teste care simulează situaţii obişnuite care pot afecta integritatea ei.

Unui dulap i se testează balamalele, rezistenţa uşilor la trântire, materialele din care e făcut, etc. Teste normale pentru folosire normală de oameni normali.

Hm, dacă nu am reuşit să-mi bag canapeaua în blender inseamnă că am un produs netestat?

canapea

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]