Hiperrealism cu Marcello Barenghi

Iata o noua stire despre noul IPhone 5S si IPhone 5C. Dupa cum probabil nu ati aflat inca, alaltaieri a avut loc lansarea a doua noi modele de smartphone… 🙂 ).

Bineinteles ca ati aflat, toata media a fost sufocata de aceasta stire, imi era aproape imposibil sa nu tin cont si eu de trend. 🙂

Bun, azi luam o pauza, azi nu vorbim de tehnologie, vorbim de arta. De fapt, nu vorbim, arta in general nu poate fi povestita, arta trebuie vazuta, auzita, simtita.

Cu toate ca in general, in acest blog, ne intalnim cu idei de amenajari si design de produs, e bine sa mai aruncam un ochi si spre talentul unor artisti care, cu doar cateva creioane sau carioci, reusesc sa ne surprinda intotdeauna placut.

Azi il laudam pe artistul italian Marcello Barenghi, desenele sale hiperrealiste celebreaza obiectele simple, artistul decupand din realitate acele parti pe care le gaseste interesante si le reproduce cu un maxim de minutiozitate. Linii ce se topesc, culori ce absorb reflexele, umbre si penumbre, toate acestea alcatuiesc elemente ce ne surprind cu stari sufletesti diverse; realul nu trebuie interpretat ci doar reprodus.

Fiecare desen al lui Marcello Barenghi da iluzia de tridimensionalitate, reflexiile si umbrele creand aceasta iluzie. Artistul lucreaza la un desen aproximativ 4-6 ore, unele fiind rezumate in clipuri video de 3-4 minute.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]