Halloween 2013

Valentine’s Day, Halloween….urmează să adoptăm şi Thanksgiving Day? Dar pentru că azi este 31 octombrie, Halloween-ul este subiectul articolului.

Cu toate că situaţia economică din ţară este de speriat se pare că nu e de ajuns. Ok, în această zi nu e de ajuns, speriatul prin costumaţii neobişnuite se apropie ceas de ceas. Adevărul e că această sărbătoare importată a devenit destul de populară şi la noi, e o ieşire din banalul cotidianului. Şi fiind poporul din care a izvorât Dracula simţim poate şi o obligaţie de a sărbători această zi.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, răspândită în lumea occidentală în sec XIX de imigranţii irlandezi din America, dar la noi a ajunds mai degrabă prin intermediul televizoarelor sau a filmelor americane. Aşa cum ştim cu toţii de ziua de marţi sau vineri sau de data de 13 că sunt zile fatidice, aşa ştim acum şi de Halloween. Poate că sufletul nostru are nevoie şi de ceva sentimente ,,negre’’ pe care dacă nu le-am avut, le-am importat. Oricum, mie mi se pare şi Mioriţa o baladă care înclină mult spre ,,horror’’, mai ales prin faptul că ciobanul victimă se resemnează exagerat de uşor. Aproape că-şi merită soarta prin lipsa lui de reacţie, merită să-şi găsească locul în pământ, o materie la fel de inertă ca şi el.

Dar hai că am bătut câmpii destul. Azi vreau să vă arăt o idee de costumaţie cu care sigur veţi deveni centrul petrecerii de deseară. Nu va fi nici foarte evidentă, deplasarea până la locul în care se ţine petrecerea de Halloween nu va fi aşa stânjenitoare ca în cazul purtării unui costum mai mult sau mai puţin inspirat. Să ne folosim de tehnolgie pentru asta, doar e Halloween 2013.

Ai nevoie de un smartphone sau o tabletă, un tricou de care te poţi lipsi şi de o aplicaţie pe care o găseşti aici. Am pus linkul către aplicaţia în Android dar se găseşte şi în IOS pentru iPhone. Modul de ,,operare’’ este explicat foarte bine în clipul de mai jos aşa că nu-mi rămâne decât să vă urez (dacă situaţia economică din România nu v-a speriat destul) : SPERIETURĂ NEPLĂCUTĂ! sau ŢIPĂT DE GROAZĂ! Şi nu uita:,,Trick or Treat?’’

01 02

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]