Graffiti cu muşchi verde

Am văzut cu toţii graffiti executate cu mai multă sau mai puţină pricepere. Un stâlp de pod, un perete al unei clădiri aflate la marginea oraşului, devin astfel pânze ale pictorilor de ocazie.

Graffiti este un termen general referitor la inscripții caligrafiate sau imagini pictate sau gravate pe pereți sau alte suprafețe publice sau private, care nu sunt destinate acestui scop. Când este făcut fără consimțământul proprietarului, aceste inscripţii devin ilegale sau mai exact, acte de vandalism. Dar în rândurile ce urmează nu vom vorbi despre aceste acte din punctul de vedere al legii ci mai degrabă din punctul de vedere al materialelor folosite.

Odată cu conştientizarea problemelor de mediu, iată că şi acest subdomeniu al artei face paşii potriviţi în sensul micşorării impactului pe care chimicalele din vopsea îl au – graffiti cu muşchi verde. Site-ul wiki-How ne învaţă metoda preparării vopselei eco-friendly, adică paşii de urmat în prepararea vopselei cu muşchi.

În prima fază se răzuieşte de pe un zid sau o piatră muşchi cât să încapă într-un pumn. E de preferat să nu folosiţi muşchi de pe copaci, acesta nu este foarte adaptat pentru dezvoltarea pe un perete.

graffiti verde pas 1

graffiti verde pas 2

Muşchiul recoltat se spală cât mai bine pentru a îndepărta dintre rădăcini pământul şi praful adunat odată cu acesta.

graffiti verde pas 3

Muşchiul astfel curăţat se pune într-un blender împreună cu o cutie mică de iaurt, două căni cu apă şi o jumătate de lingură cu zahăr. Conţinutul se mixează până devine o pastă omogenă.

graffiti verde pas 4

E de preferat şi adăugarea siropului de porumb până ce amestecul ajunge la vâscozitatea necesară pentru a putea picta cu el. Dacă amestecul este prea moale se poate scurge de pe perete.

graffiti verde pas 5

Această ,,vopsea’’ rezultată se pune într-o găletuşă şi se aplică cu pensula pe zidul ce urmează a fi decorat astfel.

graffiti verde pas 6

graffiti verde pas 7

Din când în când, mai ales dacă peretele este expus mare parte din zi către soare, se pulverizează cu apă pentru a-i oferi muşchiului umiditatea necesară dezvoltării.

graffiti verde pas 8

graffiti verde pas 9

În scurt timp, ,,opera’’ va înverzi, stratul de muşchi va creşte în forma pictată.

Această metodă poate fi chiar un fel de amenajare a  pereţilor exteriori ai casei sau a gardurilor de piatră sau beton. Totul depinde de imaginaţia fiecăruia.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]