Firepit sau cercul poveştilor de seară

Stick and Stones recidivează. Într-un articol mai vechi vă spuneam despre un produs al acestei firme canadiene, un ,,mobilier beton’’ de terasă. Un loc amenajat pentru poveşti de seară cu prietenii sau familia, un loc în care să ne strângem în serile răcoroase cu o cană de ceai în mână în jurul focului ce luminează discret scenele imaginare din întâmplările povestite cu mai mult sau mai puţin har.

În caz că vă simţiţi inspiraţi şi doriţi să vă construiţi singuri ansamblul, găsiţi în vechiul articol metoda construirii lui. Diferenţa este dată de forma cofrajelor, în acest caz fiind mai dificil de realizat pentru că urmează o formă circulară; cofrajele vor trebui construite şi din materiale flexibile care permit realizarea formelor curbe. Dar un placaj mai flexibil poate oferi maleabilitatea necesară cofragului în formă curbată.

Într-o curte de dimensiuni rezonabile, acest ansamblu îşi găseşte cu uşurinţă locul. Focul poate fi întreţinut cu masă lemnoasă sau cu combustibil propan, în acest ultim caz fiind necesară instalarea unui arzător pentru acest tip de combustibil. Dacă se doreşte realizarea ansamblului în interiorul casei !!! atunci focul va fi generat de un arzător cu etanol. În urma arderii etanolului nu rezultă gaze dăunătoare şi deci nu prezintă un factor de risc.

Pentru consistenţa betonului ar fi de indicat consultarea acestei pagini.

firepit 1

firepit 2

firepit 3

firepit 4

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]