Echilibru şi contrast

 

Azi  vă prezint un proiect ajuns printre finalistele Australian House Year 2012.O reşedinţă la care se observă uşor echilibrul desăvârşit între suprafeţele mari vitrate şi pereţii închişi la culoare.

Transparenţă versus opac. Poate că acelaşi echilibru (de această dată de cantitate)s-a urmărit şi în interior între negru şi alb. Pe alocuri, obiecte din lemn lăsate să-şi dezvăluie culoarea naturală împacă contrastul.

Annabelle Berryman şi Sarah Henry au proiecat această casă cu pasiune şi respect pentru natură. Materialele naturale sunt folosite la maxim în această locuinţă, uzul materialelor sintetice este redus la căt mai puţin. De asemenea, geamurile mari din living aproape că te lasă să măngâi peisajul cu dosul palmei; nu-ţi dau senzaţia de spaţiu rupt de  mediul înconjurător. Parcă această reşedinţă a fost construită special pentru contemplarea şi omagierea naturii.

Interiorul este minimalist, tot ce nu este necesar este eliminat. Doar câte un mic obiect îndulceşte această senzaţie. Acelaşi stil se prelungeşte în bucătărie. Dulapurile bucătăriei, negre, te impresionează prin spaţiul imens de depozitare dar şi prin claritatea liniilor care nu sunt perturbate de mânere sau alte accesorii de bucătărie.

Un melanj între ,,recele’’ culorilor alb – negru şi stilul minimalist al casei şi confortul ,,călduros’’ pe care această locuinţă îl oferă. Echilibru şi contrast.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]