The Doublet – paharul lui Ştefan Burlacu

Sunt oameni care încontinuu îşi pun întrebări privind obiectele din jur. Întrebări care duc la noi creaţii răspunzând astfel nevoilor noastre. Răspunsul este atât de evident încât ne mirăm că s-a găsit numai acum şi tocmai această particularitate defineşte o minte logică şi în acelaşi timp creatoare.

Un astfel de om este Ştefan Burlacu.

Este cel care şi-a pus întrebarea şi a găsit răspunsul. Vinul, în funcţie de culoare, se serveşte în tipuri diferite de pahare. Aroma şi buchetul fiecărui tip de vin sunt puse mai bine în evidenţă în funcţie de forma paharului din care acesta este servit. Deci avem nevoie de două tipuri de pahare, unul pentru vin roşu şi unul pentru vin alb.

Ştefan Burlacu a unit aceste două tipuri de pahare într-unul singur iar eleganţa formei paharelor de vin nu a avut de suferit. A rezultat un pahar care poate fi întors în funcţie de vinul pe care îl consumăm. Aş merge chiar mai departe în sensul că acest produs nu este destinat neapărat degustătorilor şi cunoscătorilor vinului. Prin ajustarea formei, paharele cu dublă destinaţie pot ajuta la servirea şi altor tipuri de băuturi: coniac, suc, apă, etc.

Astfel se reduce spaţiul ocupat cu mai multe tipuri de pahare cu destinaţie precisă. Şi se reduce la jumătate.

Eleganţa noului pahar este susţinută şi de suportul de pahar cu o formă neobişnuită, elegantă şi ea dar care are şi un rol funcţional, ajută la susţinerea paharului.

Astfel, un obiect banal, paharul, devine un subiect de design de calitate în care câştigătorii suntem noi, consumatorii…de vin şi/sau artă.

(foto)

01

02

03

04

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]