Despre mine

R Blog

Ştiu că aici, la această rubrică, trebuie să scriu ceva despre mine. Nu ştiu cum să încep aşa că o să descriu una din primele amintiri puternice pe care le am legate de desen.

Eram copil şi ca orice copil care desenează, pe o planşă de bloc de desen, desenasem doi copii care îşi aruncau unul altuia o minge. Copiii îi desenasem deja, eram cu creionul la conturul mingii cand mâna mi-a alunecat aiurea şi în loc de un cerc perfect, o linie ciudată îmi stricase desenul. Era seară, 4 martie 1977. Când e o ştire despre un cutremur, prima imagine care îmi vine în minte este desenul meu nereuşit.

Se pare că una dintre primele mele amintiri despre desen nu e prea fericită, în schimb am atâtea altele frumoase şi pline de satisfacţie personală.

Tot fiind copil, eram la cercul de aeromodelism. Dacă ceilalţi copii erau încântaţi să lucreze cu motoraşe, cu roţi, axuri şi comenzi  de maşinuţe cu telecomandă şi erau entuziasmţi de performanţe, eu nu mă dezlipeam de bancul de lucru unde ,,dădeam naştere’’ caroseriilor. Le spuneam că o maşinuţă rulează cu viteză, dar trebuie sa o facă cu stil. Copil, ce vrei? 🙂

În plan profesional, liniile desenului mi-au creionat şi croit drumul. Lucrând la o fabrică de încălţăminte, am fost repede remarcat de inginerul-şef şi directorul întreprinderii şi după câteva luni de instruire, primul model şi tipar de încălţăminte avea numele meu pe el. Timp de 12 ani am fost creator la o foarte cunoscută ( în acea vreme ) fabrică de încălţăminte.

Văzându-mi blogul ,un prieten m-a întrebat, zilele trecute, dacă pentru mine e hobby sau meserie. Să vorbesc şi să împărtăşesc cu alţii despre design şi frumos e un hobby, doar de câteva ori hobby-ul s-a transformat în meserie; când am contribuit sau mi-am pus semnătura la design de discoteci, magazine, baruri, interioare de locuinţe şi mobilier de expoziţie. Poate că pe blog, cu timpul, când va fi cazul, vă voi împărtăşi unele din proiectele mele de până acum.

Dar în general, scopul acestui blog este de a vă inspira, de a prinde curaj să faceţi voi înşivă modificările în casa, curtea sau spaţiul care credeţi că are nevoie de o nouă înfăţişare. În măsura în care îmi cereţi ajutorul, sunt bucuros să vi-l ofer.

Vom face o comunitate cu idei, cu împărtăşiri de proiecte, cu realizări. Haideţi să visăm. Totul a plecat de la o idee.

[kittycatfish_trigger]