Cum poţi picta pe perete fără a avea talent

Am găsit acest post pe themetapicture şi m-am gândit că este foarte util pentru cei care doresc să picteze pe un perete dar nu sunt înzestraţi cu talentul necesar.

De aceea am hotărât să vin în întâmpinarea acestora; sigur aceste idei vă vor ajuta în realizarea scopului propus.

Un perete gol din bucătărie avea nevoie cu disperare de ceva care să-l decoreze, să umple spaţiul gol.

01

Ai nevoie de o pensulă de 2 mm pentru detalii, una de 12 mm şi de un trafalet mic pentru umplerea spaţiilor mai mari.

02

,,Arma secretă’’ care te va ajuta foarte mult la obţinerea rezultatului propus este videoproiectorul. Fără el munca se poate opri aici.

03

A ales această scenă din filmul ,,Cei şapte samurai’’, o scenă destul de complexă în detalii.

04

Imaginea a transformat-o într-o imagine în alb şi negru ascunzând detaliile care nu au relevanţă. Acest lucru se poate face în Photoshop sau în alt program de editare imagine. Imaginea a salvat-o la rezoluţia videoproiectorului.

05

A proiectat imaginea astfel obţinută şi s-a asigurat că imaginea nu este deformată. De asemenea, videoproiectorul l-a fixat într-o poziţie unde va sta neclintit pentru câteva ore, cât va dura lucrarea. E foarte important acest lucru.

06

A proiectat pe perete imaginea negativă pentru a lucra mai uşor şi în siguranţă. E mai uşor să delimitezi astfel formele, umbrele accidentale fiind negre, nu le pictezi.

07

A început pictând feţele aflate în plan secund fiind mai mici. Astfel a putut analiza rezultatul mai uşor. Contururile le-a pictat folosind pensula de 2 mm pentru o acurateţe cât mai bună. A continuat cu pensula de 12 mm iar pentru suprafeţele mai mari a folosit trafaletul mic.

08

Finalul, după şapte ore de pictat încontinuu, arată spectaculos.

09

10

Sunt sigur că acum, citind articolul şi inspirându-te, ai început să te uiţi prin casă identificând o zonă de perete care îţi aşteaptă lucrarea. 🙂

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]