Cufăr vechi readus la viaţă

Încă din copilărie am manifestat o curiozitate ciudată ( mulţi mă înţeleg ) pentru poduri şi pivniţe. Probabil  spiritul de aventură sau ,,adrenalina’’ explorării. Cărţi vechi, albume, resturi de scaune, cioburi, fiare contorsionate, orice reprezenta pentru mine un univers nou care abia aştepta să fie descoperit.

Am crescut mare, copilăria s-a dus. Şi totuşi podul mi-a dezvăluit o surpriză. Într-un colţ, stingher, parcă nevrând să deranjeze pe nimeni, acoperit de praf şi mucegai, un ,,mamut’’ pe alocuri verzui stătea încremenit în timp.

Aveam o vârstă când l-am descoperit aşa că nu l-am trecut uşor cu vederea. Probabil, dacă descopeream un cufăr în copilărie, atracţia nu ar fi fost pentru el ci pentru ce ar fi putut ascunde. Dar acum, lucrurile stăteau uşor diferit.

L-am scos afară din pod, la lumină, mi-am dat seama ca obiectul nu-şi dăduse încă ultima suflare. Putea fi resuscitat cu peria, cu şmirghel, puţină vopsea, lac şi câteva ore de muncă.

Mulţumit de aspect, i-am găsit locul pentru încă căţiva ani, sper cât mai mulţi, în livingroom. Are şi un scop practic, se poate sta pe el. Când am mai mulţi musafiri acasă, cufărul se lasă călărit cu bunăvoinţă.

Obiectele vechi cred că au un farmec aparte, parcă transcend timpul pentru încântarea noastră. Îmi plac, dar să nu fie prea multe în jurul meu, mi-ar da o senzaţie de apăsare, parcă îmi blochează optimismul. Dar câteva obiecte vechi, într-un interior modern cred că contribuie la ,,încălzirea’’unui astfel de spaţiu, modernismul aduce cu el o atmosferă mai rece, mai impersonală.

Imaginaţia fiecăruia poate transforma un cufăr vechi într-o piesă de mobilier deosebită. Cred că cele câteva exemple de mai jos vă vor da idei şi poate chiar dorinţa de a explora pivniţe şi poduri.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Alte referințe

  1. […] una foarte frumoasă sau cel puţin interesantă (ţineţi minte articolul în care vă vorbeam de cufărul ,,salvat’’ din pod şi restaurat, după ce a servit mulţi ani ca şi ,,băncuţă’’ în living, cred că va face un pas în […]

  2. […] dintre primele mele articole pe acest blog vă spuneam povestea cufărului resuscitat de mine fără a apela la ,,sistemul de urgenţă’’ (restauratori, meseriaşi,etc). […]

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]