Conceptul Pop-Up – o idee îndrăzneaţă

Cei de la Multipod Studio au patentat o abordare unică în domeniul caselor izolate. Blocuri izolatoare din polistiren expandat grafitat, întărite în punctele cheie cu rigle de lemn şi metal, devin părţi de zid ce, ca la un Lego, odată asamblate, compun locuinţa.

Ţinând cont că ultimele tipuri de polistiren expandat grafitat au avut rezultate dintre cele mai bune în ceea ce priveşte izolaţia termică, respiraţia pereţilor şi chiar rezistenţa mecanică, oamenii au început să fie tot mai atenţi şi receptivi la noile metode de construcţie a caselor. Un factor important în decizia de a construi o asemenea casă priveşte direct economia realizată cu cheltuielile de încălzire – iarna şi răcire – vara.

O casă, prin procedeul Pop-Up House, căci aşa  e denumit, se construieşte foarte uşor în câteva zile. Sunt necesare cunoştinţe practice minime şi o şurubelniţă electrică. V-am captat atenţia?

În imaginile de mai jos sunt prezentate mai multe etape ale construcţiei unei asemenea case, imaginile sunt foarte edificatoare în înţelegerea procedeului. De asemenea, clipul video vine în întâmpinarea curiozităţii voastre pe care sper că am stărnit-o.

Tot mai mulţi oameni aleg să-şi construiască astfel casa, în special în sudul Franţei. Cu câteva uşoare modificări, în special la şarpantă, acest proiect poate fi viabil şi în România. Zic de modificări la şarpantă ţinând cont de cantitatea de precipitaţii destul de consistentă din România, atât vara cât şi iarna. Un acoperiş înclinat care să asigure o scurgere rapidă rezolvă această problemă.

Aş dori ca cât de curând să vă relatez despre o asemenea construcţie din România. Vedem, timpul ne va dovedi cât de conservatori sau deschişi la nou suntem.

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comentarii

  1. Conceptul e nou, tehnologia e veche si probata. Acum apropo de abordarea metodei la noi, e o problema. Aplicarea spumei este uzuala in strainatate. Este o alta tehnologie, alaturi de altele si altele ce inca nu au ajuns la noi. M/p de spuma la grosime de 4cm aplicabil in Romania, ca si pret, e destul de mare. Raportat la grosimile din acest proiect – ar fi hiper scump. Triada – lemn, beton, caramida e invincibila pe piata noastra. Inca, din nefericire pentru multi ani deoarece inca mai avem ceva paduri iar cimentistii sunt bine grupati economic la exploatarea de resurse neregenerabile.

    • Radu Vezure :

      Da, aşa e. Şi ar mai fi o problemă. La noi firmele de construcţii sunt destul de mici, lucrează cu materialele existente deja în piaţă. Ca aceste case să poată fi construite şi la noi ar trebui să existe un constructor de case care să-şi permită să comande la producător materialele după specificaţii exacte cerute de acest tip de construcţie, sau cel care are capacitatea de producţie de polistiren să se implice şi în construcţia de case. Sunt sigur că aceasta va fi soluţia în viitor.

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]