Cloud Street House – o simfonie de lumină şi culoare

Cloud Street House a fost în prima fază o construcţie de lemn de numai 83 metri pătraţi. Suficientă, dacă mă întrebaţi pe mine. Dar nevoia adăugării a încă 46 metri pătraţi a dus la o regândire a utilizării şi împărţirii spaţiului, păstrând totuşi aceeaşi bază. La final, locuinţa dispune de aproape 130 mp.

De această sarcină s-o ocupat arhitectul Ana Williamson.

04

05

03

02

06

Obiectivul principal al modificării a fost, cum am mai zis, mărirea spaţiului locuinţei dar şi o mai bună utilizare a spaţiului interior prin reaşezarea anumitor funcţii ale încăperilor, funcţii care în prima fază nu răspundeau corect nevoilor locatarilor. S-a avut în vedere şi o mai bună iluminare naturală a interiorului locuinţei.

S-a obţinut o mai bună departajare a spaţiului destinat şi musafirilor şi a zonei private, dormitoarele. Deasemenea, a rezultat o mai bună ,,aerisire’’a interiorului, lumina pătrunde mai bine în toate colţurile locuinţei.

12

11

10

09

Sunt de remarcat punţile din lemn cu rol de terase. S-a folosit un lemn acetilat pentru o minimă absorbţie a apei şi o durabilitate în timp mai mare.

Culorile folosite atât la exterior cât şi în interiorul locuinţei contribuie la o atmosferă tinerească şi dinamică. O locuinţă luminoasă, aerisită, tinerească. O simfonie de lumină şi culoare.

sursa foto

08

07

01

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]