Câteva sfaturi pentru amenajarea unui interior atemporal

Cu toții știm cum stăm cu bugetul alocat decorării interiorului. Nu ne putem permite schimbarea lui la fiecare doi ani și poate nici nu ne dorim. Așadar cum facem să avem un interior frumos şi  modern dar care să nu fie ancorat în tendințele actuale care sunt trecătoare dar totuşi să fie un interior în care personalitatea ta îşi pune amprenta?

În primul rând nu exagera cu personalizarea spaţiului, interiorul poate purta amprenta ta dar încearcă să te rezumi la doar câteva obiecte care să te reprezinte. Altfel rişti să transformi camera într-un interior care va fi numai pe gustul tău.

Încearcă culorile simple în decoraţiune. Pereţii pot fi albi iar accentuarea unor zone din locuinţă se poate face prin porţiuni de pereţi  în alte culori. Dar acele porţiuni vor fi zugrăvite doar in nuanţe potrivite cu mobilierul existent.

01

În alegerea mobilierului ţine cont de liniile clasice, nu vorbesc de mobilier clasic ci de mobilierul cu linii drepte, clare. Îţi  va fi mai uşor să-i găseşti locul potrivit fără a fi necesară o armonizare ,,la şubler’’ cu restul încăperii.

02 03

Mai sus vorbeam de personalizarea extremă de care trebuie să te fereşti. Dar poţi să-ţi pui amprenta în alegerea  obiectelor de mici dimensiuni. Rame de tablouri, rame de fotografii sau o lampă mai altfel pot fi opţiunile tale. Dar mai întâi asigură-te că acestea vor fi pe gustul tău şi peste ani şi ani.

Mobilierul, covoarele şi alte decoraţiuni să fie cât mai de calitate. Venitul tău poate creşte în anii care vor veni şi s-ar putea să nu te mai mulţumească calitatea aleasă dacă nu e suficient de ridicată. Dacă din contră, venitul ar putea scade, e clar că prea curând nu îţi vei permite o remobilare, deci mobila şi obiectele vor trebui să ,,reziste’’ mai mult.

05

În cele din urmă, poţi rezerva un mic spaţiu unei amenajări moderne în concordanţă cu tendinţele actuale. Spun  un mic spaţiu pentru a-l putea redecora în funcţie de tendinţe fără să  te coste  o avere. Astfel vei avea tot timpul o legătură cu liniile moderne  fără a-ţi împovăra bugetul cu schimbarea interiorului o dată la doi ani şi fără a avea o locuinţă mai mult de expoziţie şi mai puţin pentru tine.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]