Casele HUF

Huf Haus este o companie germană care construieşte case prefabricate. Casele Huf sunt frumoase, uşoare şi bine iluminate. Zidurile, de sticlă sau izolate şi zugrăvite, instalaţiile şi prizele gata montate sunt construite în fabrică şi apoi asamblate pe terenul proprietarului.

Începând cu anul 1996, Huf Haus s-a lansat în afaceri internaţionale şi construiesc oriunde i se solicită o asemenea construcţie. Caracteristic caselor HUF este faptul că suprafaţa vitrată a acestora este foarte mare.

Cu toate acestea, eficienţa termică a acestor case este foarte ridicată. Prin noile metode de fabricaţie, orice rază de soare căzută pe sticlă se transformă în căldură în timpul iernii iar vara sticla izolează foarte bine pentru ca în interiorul casei să se păstreze o temperatură optimă. În plus, la cererea clientului, unii pereţi de sticlă pot deveni opaci cu o simplă apăsare de buton, tehnologia cristalelor lichide face posibil acest lucru. Pereţii de sticlă sunt de asemenea foarte rezistenţi împotriva efracţiei, sticla este incasabilă, fiind aceeaşi sticlă care se foloseşte la construcţia zgârie-norilor.

O altă calitate a acestor case este faptul că durata de construire este una foarte scăzută, faptul că aceste case sunt prefabricate la sediul din Germania scade mult perioada ridicării ei. O casă poate fi ridicată în termen de o săptămână cu condiţia ca fundaţia să fie turnată în prealabil dupa specificaţiile constructorului. Pe urmă, la interior, termenul de terminare a locuinţei e dictat de nivelul finisajelor dorit de proprietar, oricum încă nu s-a depăşit o perioadă de 90 de zile.

Acest gen de casă încântă proprietarul prin modernism, confort, economie de energie şi de ce nu, prin unicitate, cel puţin eu nu ştiu ca în România să fie construită o asemenea casă. Se pare că de la nemţi încă avem multe de învăţat şi în acest domeniu, altă casă din Germania prezentată aici se bucură de aceeaşi atenţie.(foto Huf Haus)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]