Casa WFH sau o alternativă

Ştim sau am auzit toţi de durabilitatea containerelor de transport maritim. Iar dacă nu ştim, aflăm. Pe acest concept s-au bazat si cei de la studioul danez de arhitectură Arcgency. Mai ales că folosirea acestor containere provoacă creativitatea şi îşi câştigă tot mai mulţi adepţi pe mapamond ca o soluţie foarte bună şi practică de transformare în locuinţă.

Am mai scris despre astfel de containere transformate cu iscusinţă în locuinţe. Dar la toate casele prezentate până acum faptul că erau construite din containere era evident, mai ales la aspectul exterior. Soluţia găsită de danezi transformă aceste containere în locuinţă, acestea regăsindu-se ca structură a casei, nimic din aspectul exterior sau interior nu trădează ,,miezul’’.

Casa prezentată aici are o suprafaţă de 180 metri pătraţi şi este realizată pe două nivele, două containere în partea de jos asigură ,,baza’’ pentru cel de-al treilea care predefineşte nivelul superior.

Astfel iau naştere un living open-space, baie , bucătărie şi patru camere destinate dormitoarelor sau orice alte funcţii găseşte de cuviinţă proprietarul. Totul într-o abundenţă de lumină naturală poftită în casă prin geamurile mari de pe lateralul şi acoperişul casei.

Casa are şi un impact ecologic prin folosirea panourilor solare pe acoperiş. De asemenea, apa de ploaie este colectată într-un bazin iar mai apoi folosită la toalete sau ca apă menajeră nepotabilă.

Casa a fost gândită pentru utilizare în orice parte a globului, izolaţia făcându-se în funcţie de specificaţiile clientului, în configuraţia standard aceasta are 35 cm grosime. La exterior, casa este acoperită cu bambus, calităţile speciale ale acestuia recomandându-l acestui scop.

Bineînţeles, configuraţia finală poate fi aleasă de client în funcţie de mărime, necesităţi şi de ce nu, de gust. Oricum, studioul danez ne asigură că preţul acestor case este competitiv. Fiind cumva prefabricată (containere) durata de execuţie a casei este redusă nefăcând rabat la calitate.(gizmag)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]