Casa noua – succes sau ,,dezastru” ?

De o casa noua  se leaga multe vise, dorinte, planuri de viitor si in acelasi timp o serie de probleme  noi cu care majoritatea dintre noi se confrunta foarte rar. De aceea  e necesar un efort prealabil de informare si planificare.

Ca regula de aur ,celor ce sunt la inceputul amenajarii unui “cuib “, le-as sugera mobilier putin , piese selectionate. Intr-un spatiu cu putin mobilier, fiecare piesa “se vede“ , e protagonista.

Dorinta de a vedea totul mobilat cat ma repede, “cuibul”   gata de a oferi confort si a gazdui prietenii si familia e de multe ori foarte puternica dar rezultatul se vede : cumparam ceea ce gasim si ceea ce ne permitem financiar la momentul respectiv sau ceea ce am vazut la prieteni ce au incheiat deja acest proiect si ansamblul devine lipsit de personalitate si de un fir rosu conductor. Constienti de asta vom incerca permanent sa imbunatatim situatia cumparand  in continuare noi elemente fara a imbunatati efectiv situatia.

01

Chiar daca sunteti o persoana spontana,  un minim plan e necesar pentru ca rezultatul sa va satisfaca pe o durata lunga.

Pentru inceput, va trebui sa analizati spatiul pe care il aveti la dispozitie si stilul vostru de viata; ce activitati sunteti obisnuiti sa desfasurati acasa si unde, luati masa in bucatarie , lucrati la computer pana seara tarziu in timp ce familia se uita la televizor , etc . In acest fel, stabiliti folosirea spatiului astfel incat sa ofere confort intregii familii. Abia acum incepeti sa va ganditi la mobilierul necesar, si bineinteles, la stilul care va satisface estetic, emotional si practic. Daca sunteti genul de persoana care apreciaza  un plan bun, incepeti apoi sa vizitati magazinele de mobila care satisfac cerinta voastra estetica , sa stabiliti paleta de culori pe care o doriti si mobilierul de prima necessitate, puteti dormi un timp pe  un pat provizoriu, puteti sta fara bucatarie cateva luni, etc. Lasati la urma covoare, perdele, draperii, lampi. Incepeti prin a cumpara ceea ce e important pentru confortul vostru. Puteti amesteca stiluri diferite si aseza alaturi obiecte de provenienta diversa , atita timp cat ele au o valoare estetica sau sentimentala pentru voi. La urma urmei,  trebuie sa va simtiti acasa si sa fiti multumiti de rezultat. Lasati spatiu si pentru vitrina bunicii care va aminteste de copilarie sau pentru un fotoliu creat de un faimos designer pe care insa inca nu vi-l puteti permite si pentru obiectele(covoare, statuete, picturi ,lampi) de care va veti indragosti in concediile viitoare.

02

Ultimele sfaturi: informati-va inainte de a cumpara , cautati pe internet inspiratii, in restaurante, magazine elegante, baruri si abia apoi porniti la “vanatoare” in magazinele de specialitate.

Cumparati cu discernamant, e mult mai greu sa te debarasezi de lucruri odata cumparate , decat  a intra de cateva ori intr-un magazin pana ce sunteti siguri ca e ceea ce va trebuie.

A pune la punct casa noua e o mare aventura , un eveniment unic , savurati procesul, mometul in care toate drumurile se deschid in fata voastra si bucurati-va cu mindrie de rezultatul final.

03

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]