Casa inteligenta – Geamuri opace cu un singur click

Tehnologia ne rezerva noi si noi surprize, ajunge tot mai mult in casele noastre prin diferite device-uri. Iar telefonul mobil incepe sa fie un instrument tot mai indispensabil in viata de zi cu zi.

Azi va dezvalui o idee interesanta prezentata de Kickstarter si Sonte, un film (pelicula) ce se aplica peste sticla geamurilor care veti dori la un moment dat sa devina opace. Aceasta pelicula este transparenta, dar controlata wifi, ea devine opaca la un simplu click de pe telefonul mobil. Aveti nevoie de un telefon IPhone sau cu sistem Android, deci un smartphone.

In orice casa sunt prezente geamurile mate sau filtre de lumina, indiferent ca vorbim de jaluzele, draperii sau pur si simplu de geamurile cabinei de dus. Nevoia noastra de lumina dar si de intimitate au stat la baza acestei inventii.

In viitor sunt promise solutii care sa opacizeze sticla in functie de nevoie, de la sticla clara, perfect transparenta  la sticla mata, va trece prin mai multe grade de transparenta. Viitorul e acum si arata bine :). (inthralld)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]