,,Cabana” de pe malul lacului

O familie din Toronto alcătuită din 5 persoane a solicitat arhitecţilor o locuinţă pe malul lacului, o locuinţă care ar trebui să fie modernă atât ca finisaje cât şi ca împărţire, dar în acelaşi timp să nu facă notă discordantă cu peisajul mirific în care va fi construită.

E clar că opulenţa nu avea ce să caute în acest cadru şi bine că n-a fost aşa.

Arhitecţii au combinat aspectul şi finisajele unei cabane cu modernismul liniilor locuinţelor moderne. Rezultatul – o casă căreia cu greu îi putem spune cabană în înţelesul pe care noi îl atribuim de obicei acestui gen de construcţie dar care a preluat, cum spuneam, din finisajele şi aspectul materialelor ce au fost folosite, ,,căldura’’ şi senzaţia de intimitate pe care o cabană o inspiră se regăsesc în această construcţie.

Un acoperiş singular adăposteşte activităţile familiei în interiorul construcţiei. O împărţire inteligentă a spaţiului face ca toată suprafaţa să fie folosită şi chiar mai mult, podul devine un dormitor-loft (am forţat un pic termenul pentru a descrie cât mai bine).

,,Cabana’’ e împărţită foarte eficient rezultând un spaţiu semi-divizat, doar spaţiile cu adevărat intime sunt ,,închise’’.

La construcţia casei s-au ,,sculptat’’ trei zone în exterior făcute pentru contemplarea peisajului, trei zone protejate de vânt dar ,,deschise’’ în natură. Suprafeţe mari vitrate asigură cât mai bine iluminatul natural, acesta prelungindu-se până târziu în liniştea serii.

La interior s-a optat la un melanj între minimalism pentru a păstra puritatea liniilor şi modernismul care asigură toate funcţiile necesare vieţii comode. O reuşită a arhitecţilor dar sigur şi a familiei care a ştiut ce să ceară acestora. (sursa)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]