Brrr…!

Brrr… Frigul a început să muşte dimineaţa. Pofticiosul  îşi face apariţia, e vremea lui, octombrie e luna când are voie să-şi facă de cap. Dar avem ac de cojocul lui, sistemele de încălzire. Cel puţin, în interiorul casei ne salvăm de insistenţele lui de a ne convinge să-i acordăm câteva interjecţii de genul celei cu care am început articolul.

Fie că încălzirea se face cu ajutorul instalaţiilor pe gaz, curent , lemn sau păcură, căldura interiorului contribuie decisiv la confortul nostru. Azi o să abordez subiectul încălzirii cu lemne. Dar nu în totalitatea lui, e plin internetul de sugestii şi sfaturi ( chiar tehnice) privind modalitatea de încălzire cu lemne, centrală, şemineu, termo-şemineu etc.

Voi vorbi despre spaţiul de depozitare al lemnului în casă în cazul în care am optat pentru încălzirea cu şemineu. Bineînţeles, nu mă refer la toată cantitatea necesară pentru a traversa sezonul rece ci mai degrabă la stocul pe care ni-l facem lângă şemineu pentru o zi, două sau trei.

Varietatea modului de depozitare  a lemnului este bogată, noi având grijă ca stilul abordat să se potrivească cât mai bine interiorului. Nu cred că ar arăta bine ca stilurile să fie prea amestecate.

De multe ori, un coş de nuiele în care butucii să-şi aştepte utilizarea este o alegere excelentă. Dar  butucii pot aştepta resemnaţi şi în rastelurile executate ca nişte firide în zid în jurul sau apropierea şemineului.

O altă soluţie, când nu mai putem aduce modificări importante spaţiului în care se află şemineul, este şi crearea şi executarea unui mobilier special pentru această funcţie sau modificarea lui. Sau, pur şi simplu, butucii ar putea sta pe un corp de metal cu scop precis.

În urmă cu ceva timp, între articole, îşi făcea loc cu coatele un suport –cărucior pentru butuci, o să-mi permit să vă aduc aminte de el.

Indiferent pentru ce soluţii optaţi, un mic depozit de butuci de lemn aflat lângă şemineu, contribuie estetic plăcut . Dar şi practic.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]