Aspectul scării

Aspectul scării din casă este de cele mai multe ori destul de neglijat. De obicei imaginaţia se opreşte la alegerea balustrăzii şi a mâinii curente. În general dorim ca treptele să fie din diferite esenţe de lemn, marmură sau gresie. Recunosc că gresia este cea mai puţin pe placul meu. Dar lăsăm deocamdată deoparte acest lucru şi ne vom ocupa în aceste rânduri de scările cu trepte de lemn.

E binecunoscut că lemnul poate avea o rezistenţă relativă, mai ales în cazul scărilor de acasă; sunt destul de folosite iar uzura nu se lasă aşteptată. Putem să le relăcuim şi să păstrăm aspectul original sau putem schimba aspectul lor cu ajutorul câtorva idei care se regăsesc în imaginile de mai jos.

Dacă dorim să schimbăm aspectul scării, trebuie să o privim nu doar ca o cale de a ajunge la etajul superior ci şi ca expresie a gustului nostru. Cu materiale din cele mai diverse puse pe contratrepte, aspectul scării se va modifica fundamental, schimbarea în decorul încăperii unde scara se dovedeşte utilă, va fi complet schimbat. De aceea ar fi bine să fim foarte atenţi la ce dorim să ajungem.

Un aspect foarte feminin îl dă tapetul cu flori lipit pe contratrepte. Ar fi bine ca cromatic tapetul să se potrivească cu restul încăperii.

Numai dacă dorim ca scara să iasă în evidenţă o să alegem pentru contratrepte alte culori faţă de restul încăperii dar şi acest lucru poate duce la un aspect deosebit al scării, iar când spun deosebit mă refer la frumos.

Pe contratrepte pot fi executate mozaicuri din bucăţele de faianţă, modelul abordat te poate duce cu gândul la tradiţii populare din diferite colţuri ale globului.

Dacă scara duce spre camerele copiiilor poate un aspect vesel al acesteia ar fi numai potrivit.

Dacă doreşti o redecorare a scării, atunci poate imaginile următoare te vor inspira să faci alegerea potrivită. (sursa)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]