Artă stradală (2)

Cum am mai spus într-un articol precedent, termenul de ,,street art’’ pe wikipedia este tradus ca artă vizuală în special executată în stradă avănd un caracter infracţional, în sensul că este făcută fără acordul autorităţilor sau a proprietarilor clădirilor devenite astfel ,,pânze’’ ale picturilor.

Nu ştiu dacă toate exemplele din acest articol au fost realizate la ,,adăpostul întunericului”, în sensul că au fost făcute fără ştiinţa autorităţilor. Unele poate că da. Dar mi-e greu să cred că desenul cu fata care udă florile, pictat pe un întreg perete al unei clădiri din Bialystok, Polonia, a fost făcut în viteză, aşa cum ar presupune o lucrare făcută fără acordul autorităţilor.

Dar ce îmi place foarte mult este faptul că artiştii se folosesc de elemente existente ,,pe pânză” pentru a da o nouă perspectivă asupra locului respectiv. E de admirat, mai presus de tehnică, ideea cu care reuşesc să schimbe percepţia noastră asupra unui loc care până atunci, era de cele mai multe ori, banal.

Sper ca şi pe voi să vă binedispună aceste imagini şi să vedeţi acest articol şi ca o invitaţie să privim lumea ce ne înconjoară cu ,,alţi ochi”.

click pe o imagine pentru a vedea galeria:

sursa foto

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]